Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Østeuropeere spiser gratis hos Frelsesarmeen

- Helt dagligdags.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polakker og andre østeuropeere forsyner seg av matfatet som Frelsesarmeen tilbyr Oslos uteliggere og narkomane.

Tidligere har det vært få som har ønsket å dele gratis middag med byens rusmisbrukere hos Frelsesarmeen, men slik er det ikke lenger. Den siste tiden har det vært en jevn tilstrømning av polakker og andre østeuropeere som ser sitt snitt til å skaffe seg et gratis måltid eller to, skriver Aftenposten Aften.

- Det kommer stadig flere østeuropeere uten rusproblemer. Dette er noe vi har merket de siste årene, og nå er det blitt dagligdags. Vi diskuterer det og lurer på hvordan vi skal forholde oss. Det kan bli en utfordring om det fortsetter, sier daglig leder Rune Isegran på Fyrlyset til Aftenposten..

Fyrlyset på Grønland er et tilbud til byens rusmisbrukere. Daglig er 250-300 personer innom. Det smøres og deles ut 1.800 og 2.000 brødskiver hver dag.

Isegran har ikke fått reaksjoner fra rusmisbrukerne, de er blitt vant til at edru folk stikker innom. Og han kan ikke si om østeuropeerne kommer for å spare penger eller om de faktisk har et reelt behov for gratis mat.

Fortsetter jungeltelegrafen å gå blant østeuropeerne, må Frelsesarmeen muligens informere om hvem tilbudet er rettet mot. Det betyr at de må sile folk, noe de aldri har gjort før.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media