Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Østfold-kirurg ga pasientene ulik beinlengde

Klagestorm mot dansk kirurg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks av tolv hoftepasienter hos en kvinnelig, dansk kirurg endte opp med ulik beinlengde etter operasjonen, skriver VG.

Opplysningene kommer fram i en ny sakkyndigrapport, utarbeidet av professor og ortopedspesialist Norvald Langeland. Langeland har gransket 22 klagesaker mot kirurgen, og har konkludert med at kirurgen «alt i alt ikke har de ferdigheter som kreves av en som skal foreta ortopediske operasjoner».

Av de tolv klagesaker som gjaldt hofteproteser, har tre av klagerne fått forlenget beinet med mellom 2,4 til 4 centimeter.

I tillegg mistenker Langeland at det finnes flere pasienter som har endt opp med ulik beinlengde etter å ha blitt behandlet av kirurgen.

- Benlengdeforskjellene skyldes sannsynligvis utilfredsstillende kirurgisk prosedyre, heter det i rapporten. Professoren konkluderer med at de fleste klagene er berettiget.

Den danske kirurgen har vært klaget inn seks ganger i Sverige, og et tjuetalls ganger i Østfold, men har også operert flere steder i landet, ved Sykehuset Blefjell og Nordlandssykehuset. Det er ikke kjent om flere pasienter ved disse sykehusene har klaget på kirurgen.

Kirurgen har mistet spesialistgodkjenningen, men har fremdeles lov til å arbeide som lege i de nordiske landene. Det er ikke kjent hvor denne legen arbeider for øyeblikket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling