Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Østfold-kommune setter inn «avstands-politi»

Indre Østfold kommune setter inn frivillige vakter som skal sjekke om innbyggeren overholder «coronaavstanden» mellom hverandre.

Gjøvik 20200324.
Mann død etter vold i Gjøvik – kvinne siktet for drap etter en alvorlig voldshendelse i dette boligområdet på Gjøvik. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Gjøvik 20200324. Mann død etter vold i Gjøvik – kvinne siktet for drap etter en alvorlig voldshendelse i dette boligområdet på Gjøvik. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Hver krik og krok skal sjekkes, sier kommunens kommunikasjonssjef, Mimi Kopperud Slevigen til Smaalenenes Avis.

Hun sier de har blitt kontaktet om at barn og ungdom oppholder seg samtidig på lekeplasser eller fotballbaner, og at kommunen derfor setter inn frivillige som skal sjekke at reglene blir fulgt.

Reglene i disse virustider er å unngå grupper på mer enn fem personer utendørs. I tillegg skal man holde minst en meters avstand til andre mennesker ute.

- Frivillige skal ut i kommunen for å sjekke at folk praktiserer avstandsregelen for å unngå smitte. Dersom de oppdager at noen er for nær hverandre, skal de frivillige forklare hva som gjelder og hvordan man kan unngå smitte, sier Slevigen.

Hun legger til at det samtidig er lett for unger å glemme at de skal holde avstand.

Indre Østfold kommune ble etablert ved årsskiftet etter at Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad slo seg sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!