Østfold svarer Dagbladet.no

I går ga Dagbladet.no Østfold det glatte lag. «Hele fylket ser ut til å slite med ballfølelsen». Østfoldingene var ikke sene med å svare. Les hva de skriver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les først:

Full nedtur for Østfold - Dagbladet.no 10.1.2001

Gratulerer!

Første gang jeg har lest om Østfold på over et år, hvor det ikke er nevnt ulv. Nydelig.

K

Vestfold verre?

Goddag.

Noen har lest kommentaren din om østfoldinger på en internettside.

Her er tips til en annen sak i samme sjanger:

«Lukk øynene i ti sekunder og tenk på Vestfold. Hva farer gjennom hjernen din?

Blazere med gullknapp? Søyler i hagen? Neddopete travhester? Bærumsgutter i seilbåtkonvoi? Seilersko om høsten? Yngvar Numme? Bjørn Bettum? Kina-Hansen?

I tillegg til Muffe og Gækki, samt den lynskarpe fotballspilleren Ronny Johnsen, er det vrient å komme på fylker som kan skryte mer av «nyere moderne norske oppturer» enn Vestfold.»

Slik kan en fortsette. Fylker i kø. Gode fylker, der gjennomsnittslønnen er høy, moralen kjepphøy og fjellene langt, langt høyere enn Østfold - fylket som rent designmessig er preget av lavtliggende våtmarker, som en så treffende kan beskrive det.

Din kommentar om østfoldinger, som er så impotente at ingen tar abort eller steriliserer seg der nede (artig poeng, forresten), roper imidlertid etter en ørliten korreksjon:

Østfoldinger er ikke stolt av at Ari Behn er fra Mossetraktene. Man kan gremmes over Raymon, mosselukta, skrukk fylt av kjøtthungrige pensjonister (nok et artig poeng, forresten) og Øystein Hedstrøm, men Gremmelsen over at Ari Behn er fra Østfold overgår det meste for de

fleste østfoldinger.

Med vennlig hilsen Lars Backe Madsen

Jævlig bra!

Hei!

Jævlig bra!

Kanskje vi får litt færre badegjester nå?

JHA, Fr.Stad

Der brast drømmen

Ja der forsvant drømmen om ett bedre Østfold, jeg trodde vi nærmet oss stadighet hvor jeg turte å oppgi min bakgrunn.

Men til min store forskrekkelse ser jeg Raymond med noen venner på statskanalen, med et show som ikke engang russen i byen ville vært stolte av.

I tillegg kommer du med denne artikkelen, da er alt håp ute og jeg kommer igjen fra:.......Østlandet en plass

PS husk: Selv om Hedstrøm og Michelet er stolte av sitt fylke, er ikke vi så fornøyd med dem.

VH

Nils-J O

Rar lukt

Hei

Jeg må være en av de ytterst få som har flyttet til Østfold. Bortsett fra at det lukter litt rart her, er menneskene svært gode, og lønningsposen ikke til å klage på.

torbjørn

Gode utreisemuligheter

Tusen takk skal du ha !

Dette er noe jeg har ventet på. Som innbygger i det nevnte fylket, kan jeg best sammenligne det med en litt for trang regnjakke...... Tørt og fint i begynnelsen, men etterhvert trangt og klamt.

Her finnes intet å hige etter.... det beste med Østfold er at det er lett å dra herifra ! Vi har både Buss, tog og ferjer som kan ta oss ut av elendigheten.

Kan i all korthet oppsummere Østfolds 5 byer på følgende måte:

-Fredrikstad:

Byen kan best sammenlignes med en rumpe.... delt i to, med en jevn strøm av brunt i midten.....

-Sarpsborg:

Kåret til Norges styggeste by flere år på rad. Taler for seg selv...........

Halden:

Dødens dal..... Kunne like gjerne vært solgt til Sverige.... Den eneste byen i Norge hvor McDonalds går konkurs. !

Moss:

Whats that smell ??? det eneste positive med Moss, er at toget kjører igjennom.......

Askim:

Den eneste melkerampen i Norge med bystatus !

Andre steder vi kunne tatt med, er: Rakkestad, Eidsberg, Trøgstad, Tistedalen, Rygge og Råde, men det er steder som helst ikke bør omtales offentlig.........

Og til slutt, atter en gang, TUSEN TAKK !!!

Morten

Kriminelle gjenger i Oslo

Nok en gang leser jeg en negativt ladet artikkel om Østfold i en landets større aviser og finner det på tide å ta ordet.

At det ikke er lett å være Østfolding er et resultat av flere tiår med offentlig neglisjering av Østfold. Næringsveien i Østfold har stort sett vært industri (Dette i seg selv er ikke ett spesielt vakkert syn. Se bare på nitriste Sarpsborg og tettstedet Greåker - stedet Gud glemte og Djevelen

forlot! ).

Som kjent har politikerne en årlig konkurranse om hvordan forverre norsk industri. Dette har naturligvis rammet Østfold. Skal man regne med støtte til næringsvirksomhet i Norge, må man drive skipsverft med millionunderskudd på Vestland.

Et annet punkt i den offentlige neglisjering er vei utbygning i Østfold. Å kjøre på dødsveien E6 er ikke noe jeg unner mange. Igjen, skal man få penger til vei utbygging i Norge må man bygge en flere kilometer lang tunnel i midten av Nowhere for å kunne knytte 200 mennesker sammen.

Et tredje punkt er Østfolds manglende representasjon på Stortinget. I forhold til vårt innbyggertall burde vi hatt flere reprenstanter.

Tross alt dette lar vi oss ikke knuse. Østfoldinger er som Nordmenn flest, men vi lar Staten flå oss litt mer enn andre.

Til slutt: Når man tenker på Østfold er det ikke bare elendighet som dukker opp i tankene. Vi har i hvertfall ferieparadiset Hvaler, og til det tror jeg at de fleste vil nikke vedkjennende.

Magnus

(for tiden student i Oslo, byen der kriminelle gjenger skyter mot hverandre bare 50 meter fra min egen hybel)

Aldri mer 1905

I 1905 gjorde vi vårt største feilgrep i historien ; bare få stemte mot unionsoppløsningen med Sverige.

Tenk i dag, om Østfold hadde forblitt i Sverige : da hadde Moss vært grenseby med en blomstrende handel med folk fra grannlandet « i norr ». Og hvilket språk . Og hvilke fokemelodier. Og så ville jeg kjørt Volvo S-80 i stedet for Volvo 760 88-mod.

Og så hadde vi sluppet Dagbladets harsellering med «land og folk». Aftonbladet hadde vel aldri skrevet slik...

ss

Hilsen fra Laos

Hei, sitter i Laos og lengter hjem til Fredrikstad etter ca tyve år i utlandet (med diverse avbrudd hjemme), leser Dagbladet og blir servert dette!!! Alvorlig talt. Hørte på Henning Kvitnes i dag, han synger og «nyter verdens fineste natur». Vi har vel riktignok ikke markert oss stort på verken den nasjonale eller internasjonele scene de siste årene, men noe av det beste med østfoldingene er at vi er så inderlig fornøyd med å være akkurat det, og da kan begge de nevnte scenene gjerne preges av andre.

Også sommeren og skjærgården da, for å sitere Monty Python, Say no more, Say no more.......

Undersøkelsene som gjerne viser til at alt er trist og leit lar vi andre lese.

Med hilsen
Audun Holm
Østfolding fra Arnes tid

Du glemte Rune Rudberg

...du må ikke glemme noen flere - ehm - tvilsomme tingen med Østfold.

Rune Rudberg kommer fra Mysen, Sarpsborg er både blitt kåret til Norges styggeste by og Norges sommerby nummer 5 for noen år siden (begge i løpet av en sommer tror jeg), festningen i Halden er ikke så alt for stygg, selv om de også presterte å ha en politiker i kommunestyret som gikk over fra Ap til Fremskrittspartiet (politisk stabile folk det der...) og Halden er Norges 4.c største IT by hvis jeg ikke husker feil. Hva annet? Joda. Vi har da Hvaler som visstnok er det stedet i Norge med flest solskinnsdager i året, ifølge en meteorolog som har hytte på Hvaler og ellers en helt grei skjærgård.

Og til slutt og ikke minst - Momarkedet! Østlandets kanskje største bondemarked av alle med Grand Prix vinnere og Kjell Elvis på løpende bånd!

...og skulle potensproblemene bli for store, så har vi jo Hønan Agda rett på andre siden av grensa :)

Bjørn Vidar Bøe

...stolt over å være fra Østfold, til tross for sitt heller snuskete rykte.

Fint med litt PR

Hei hei.

Jeg er alltid glad for litt blest om Moss.

Fint at du gir fylket mitt så fin oppmerksomhet!

Hvor er du fra, sa du? Hehe.

Hilsen Maria

FRONTFIGUR: Østfold sliter fortsatt med Raymon-stempelet , slo Dagbladet.no fast i går. «Men dere glemte å nevne Rune Rudberg», skriver en leser fra Østfold.