Østfold tangerte kulderekord fra 1925

Men i størsteparten av landet har det vært mye kaldere før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det er meldt kaldt vær i hele landet de neste ti dagene, og det

Det er spesielt lavlandet østafjells som har hatt unormalt lave temperaturer for årstiden. I Østfold ble kulderekorden for desember tangert i Rakkestad i natt, skriver nettstedet Vær og Vind. I natt krøp temperaturen helt ned til - 28,7 grader, som er en tangering av rekorden som ble målt i Øymark i 1925.

Værentusiast Bernt Lie, som driver nettstedet, håper på at rekorden blir slått når natta kommer. - Etter at rekorden ble tangert, begynte temperaturen å stige igjen, og personlig syntes jeg det var litt leit. Men det er stor sannsynlighet for at Østfold klarer å sette en ny rekord kommende natt, sier han.

Sist kaldt i 2002

Mens det har vært mye fokus på kulda på Østlandet de siste dagene, har det vært kaldt - men ikke rekordkaldt - andre steder. På kalde steder som Røros og Finnmarksvidda kommer temperaturene er det ikke snakk om noen kulderekorder for tida. - Det er i de sørlige delene av Østfold og i Akershus og Vestfold vi er nærmest lokale rekorder. Det er mye kaldere for eksempel i indre deler av Buskerud, men det er heller ikke lenge siden det sist var så kaldt som det er nå, påpeker Lie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer