Østfoldbanen åpnet igjen

Bare timer før NSB-styrets ekstraordinære møte, ble Østfoldbanen stengt etter avsporing. Banen åpnet for begrenset trafikk igjen kl. 14.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det blir ikke normal togdrift på Østfoldbanen før fredag morgen.

- Alle tog til Mysen og Moss erstattes med buss fra Oslo S, sier informasjonssjef Kjersti T. Omejer i NSB kortdistanse til NTB.

Intercitytoget starter opp igjen fra Oslo klokken 17.00 torsdag og vil gå som normalt utover kvelden.

Det ødelagte sporet vil ikke være reparert før natt til fredag, opplyser informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB. Like etter klokka 06.30 i dag sporet et godstog av ved Loenga utenfor Oslo. Resultatet er at hele Østfoldbanen står, og passasjerer venter på å bli fraktet med busser til og fra Ski. Nesten en time etter avsporingen i dag ventet fortsatt dagpendlere fra Østfold på transport til jobben i Oslo.

- Vi har bestilt busser, og gjør det vi kan for å få dem fram, sier informasjonssjef Jan Erik Kregnes i NSB til Dagbladet.no.

Banen var stengt i begge retninger. Da bussene ble satt inn, kunne passasjerene fraktes mellom Oslo til Ski.

Østfoldbanen åpnet for trafikk kl. 14.00. Ett spor er åpnet for trafikk, med hastighet på 20 km/t forbi avsporingsstedet på Loenga, opplyser NSBs internettsider.

Dette vil føre til en del forsinkelser i togtrafikken i ettermiddag. Lokaltrafikken vil bli avviklet med tog med unntak av strekningen Mysen-Moss som blir erstattet av busser fra Oslo S.