Østfoldbanen delvis stengt - tusenvis rammes

En jordfeil fører til at Østfoldbanen er delvis stengt for trafikk mellom Ski og Kolbotn fredag ettermiddag. - Jeg vurderer å kjøpe meg bil, sier en oppgitt pendler til Dagbladet.

TOGKAOS: Roymond Olsen vurderer å kjøpe seg bil istedenfor å pendle med toget på Østfoldbanen, men han vil egentlig slippe. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bane Nor melder i en trafikkmelding ved 19.45-tiden at det er færre spor i bruk på Østfoldbanen etter en tidligere jordfeil fredag ettermiddag.

- Det er færre spor i bruk mellom Langhus og Ski på grunn av en tidligere jordfeil. Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, heter det i trafikkmeldingen.

Flere timer

Dagbladet har vært i kontakt med pressevakt i Bane Nor, Dag Svinsås, som henviser til Vy for ytterligere kommentar.

- Det er en såkalt jordfeil som Bane Nor jobber med å løse. Det vil ta noen timer å finne ut hva som er feil, sa pressevakt i Vy, Gina Scholz, like etter feilen var oppdaget.

Det var ventet at Østfoldbanen ville åpne for trafikk igjen klokka 18.00 i kveld, men like før klokkeslettet kunne Scholz opplyse at strekningen bare var delvis gjenåpnet ved Langhus.

Hun sier at Vy ser positivt på utviklingen.

- Det vil fortsatt forekomme en del innstillinger, men vi får heldigvis lov til å kjøre tog igjen, sier hun til Dagbladet.

Det har samtidig vært problemer på Drammensbanen i andre retningen på grunn av signalfeil ved Skøyen fredag ettermiddag. Denne feilen ble rettet ved 15.30-tiden, men førte fortsatt til forsinkelser utover ettermiddagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer