Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Østfoldbanen gjenåpnet etter avsporing i Oslo - kan bli forsinkelser

- Redusert sporkapasitet.

AVSPORING: Et godstog sporet i natt av ved Gamlebyen i Oslo. Foto: Politiet i Oslo
AVSPORING: Et godstog sporet i natt av ved Gamlebyen i Oslo. Foto: Politiet i Oslo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østfoldbanen ble gjenåpnet i 9-tiden fredag etter et godstog sporet av ved Gamlebyen. Avsporingen førte til full stans i togtrafikken i flere timer.

Avsporingen skjedde ved Geitabru, mellom Lodalen og Sjursøya, og politiet varslet om hendelsen ved 05-tida. I første omgang var ett spor sperret, men på morgenen langfredag viste det seg at begge spor på stedet måtte stenges. Dermed ble både passasjertrafikken og godstogene berørt.

I 09-tida kunne imidlertid togene igjen passere avsporingsstedet.

- Østfoldbanen er gjenåpnet for trafikk. Forsinkelser må påregnes på grunn av redusert sporkapasitet forbi Loenga, men alle tog kjører, opplyser Bane Nor.

Fra før har Bane Nor arbeid på denne strekningen på Østfoldbanen i påsken, og en god del av trafikken var derfor innstilt og erstattet med buss og andre former for alternativ transport fra før, sier Korslund.

Det er foreløpig uklart hvor lang tid opprydningsarbeidet og fjerningen av godstoget vil ta.

- Det vil ta lang tid, og det er rett og slett fordi materiellet som skal berges, er svært tungt, så det er en del spesialutstyr som må på plass for å gjøre jobben skikkelig, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge Bane Nor og Oslo-politiet lente en godsvogn seg mot pilarene til en bro der det går biltrafikk og trikk over jernbanesporet.

- Dette fører ikke til noen problemer for dem som skal kjøre over broen, bortsett fra at vi kan bli nødt til å stenge den periodevis i forbindelse med bergingsarbeidet, sier Gulbrandsen.

Ingen personer kom til skade under avsporingen, og det er kun meldt om mindre materielle skader.

(NTB)