Østfoldbanen stengt etter avsporing

Bare timer før NSB-styret skal diskutere små og store kriser i et ekstraordinært møte, er Østfoldbanen stengt etter avsporing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokka 06.30 i dag sporet to vogner i et godstog av ved Loenga utenfor Oslo. Resultatet er at hele Østfoldbanen står, og passasjerer venter på å bli fraktet med busser til og fra Ski og Ljan. Nesten en time etter avsporingen i dag ventet fortsatt dagpendlere fra Østfold og lokaltogpassasjerer på transport til jobben i Oslo.

- Vi har bestilt busser, og gjør det vi kan for å få dem fram, sier informasjonssjef Jan Erik Kregnes i NSB til Dagbladet.no.

Mistet aksling

- Resultatet er ganske trasig for Østfoldbanens del fordi vi er nødt til å stoppe alle lokaltog på Ljan og snu alle lokaltogene der, mens andre tog på Østfoldbanen stoppes på Ski. Nå jobber vi febrilsk med å finne nok busser til å kjøre mellom Ljan og Oslo S og Ski og Oslo S, sier informasjonssjef Arvid Bårdstu i NSB til NRK.

Ved 08-tida var Jernbaneverkets uhellskommisjon på vei til ulykkesstedet, melder NTB.

-En aksel på hver vogn er gått av sporet, og Jernbaneverkets uhellskommisjon er på vei, sier informasjonssjef Kjersti Omejer i NSB til NTB.

Hun sier at etter at Uhellskommisjonen har gjort sin jobb, noe som kan ta om lag en time, vil NSB og Jernbaneverket bruke om lag to timer på å rydde opp etter avsporingen.

Banen er stengt i begge retninger, og det må påregnes minst en halvtimes forsinkelse.

Det er ikke meldt om personskader etter avsporingen.

Første gang publisertt: 29.06 2000 07:33