Østlandet får best vær i helga

Nord-Norge må tåle mer regn og vind, og Vestlandet får også noe nedbør.

PARKVÆR: Henriette Dillingøen (16), Charlotte Støelen (22) og Erik L'Estrange (22) koste seg i sommervarmen i Frognerparken i Oslo mandag ettermiddag.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
PARKVÆR: Henriette Dillingøen (16), Charlotte Støelen (22) og Erik L'Estrange (22) koste seg i sommervarmen i Frognerparken i Oslo mandag ettermiddag. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk været der du bor på Dagbladets værsider.

- Fredag blir det veldig bra i Sør-Norge, med temperaturer over 20 grader, kanskje opp til 25 og over det noen steder mellom Agder og det sørlige Østlandet, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, John Smiths til NTB.

Det ser med andre ord lovende ut for både båtliv og festivaler sør i landet til helgen.

Besøkende på Stavernfestivalen i Vestfold og Gummibåtfestivalen på Birkeland i Aust-Agder kan glede seg til en fin festivalhelg.

Det pene været holder seg ut i neste uke på Østlandet, i Agder-fylkene og Telemark, melder langtidsmeteorolog Bjørn Røsting.

- Temperaturene skal holde seg rundt 20-tallet, men det blir litt kaldere i fjellet, sier han.

Mer av det samme i nord Lenger nord ser knallværet fra tidligere i sommer ut til å ha tatt seg en liten pause. Den sørlige delen av Nordland får oppholdsvær og perioder med sol, mens det opp mot Troms og Finnmark blir skyet, med regnbyger på kysten.

Indre strøk av Finnmark og Troms får oppholdsvær, men det blir ikke de høyeste temperaturene i Nord-Norge de neste dagene.

- Det blir vanskelig å nå 20-tallet på gradestokken, og særlig på kysten ligger det ned mot 10 grader, sier John Smiths.

Vinden forblir sterk i Nord-Norge over helgen, med regn og regnbyger i det meste av området. Temperaturene blir stort sett de samme, litt stigende mot slutten av uken.

Vind på Vestlandet Mot slutten av helgen og inn i neste uke begynner regnbygene å komme også i Sør-Norge, og da særlig på Vestlandet.

- I kystområdene på Vestlandet, særlig nord mot Møre og Romsdal og Trøndelag, kan det blåse opp mot kuling av og til, sier Bjørn Røsting til NTB.

Det blir også litt regn vest og sør i landet, mens Østlandet stort slett slipper unna bygene denne uken.

(NTB)