FERSKT ULVESPOR:  Dette ferske ulvesporet  ved Kjepperud gård i Ytre Enebakk ble registrert 19. juli i år. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
FERSKT ULVESPOR: Dette ferske ulvesporet ved Kjepperud gård i Ytre Enebakk ble registrert 19. juli i år. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.Vis mer

Østmarka-ulven vant ankesaken også

Nytt nei til fellingstillatelse fra Fylkesmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For andre gang på to uker har Fylkesmannen i Oslo og Akershus avslått en søknad om å felle en ulv i Østmarka.

Ulven som har tatt over 50 sauer i Enebakk i sommer, får leve.

Begrunnelsen er fortsatt at Østmarka ligger i ulvesonen, og at Norge er under bestandsmålet for ulv, melder NRK.

DNA-analyser viser at det er den såkalte alfahannen som har tatt seg under strømgjerdene og drept sauer denne våren og sommeren.

Også 24. juli avslo Fylkesmannen søknader om å skadefelle ulven. Begrunnelsen var den samme. Østmarka ligger i ulvesonen, et område som er satt av til ynglende ulv og hvor de har strengt vern.

Østmarka er også et område der rovvilt generelt har prioritet. Fylkesmannen har også tidligere vist til at bestandsmålet om tre årlige ulveynglinger ikke ble nådd i fjor.
 
Tømmer skogen for elg
Fylkesmannen uttalte til NRK i forrige uke at bønder kan få ekstra penger til gjetere og rovviltgjerder.

I forrige uke uttalte samtidig bestyrer Erling Bergsaker ved Losby Gård, som eier rundt en femdel av skogene i Østmarka, at det ikke finnes nok vilt i området til å fø ulven som holder til i Østmarka.

Elgstammen vil bli redusert og ulven kommer til å forlate området for å finne seg nye jaktmarker, mente Bergsaker. I en spørreundersøkelse som Sentio utførte for Nationen i forrige uke, kom det fram at 34 prosent av befolkningen ønsker sterkere vern av rovdyr.

(NTB).