- Østvold er en egoist

Å kreve mer lønn er farlig, mener YS-lederen. Han forventer et hardt lønnsoppgjør.

BER OM NULL: YS-leder Tore Eugen Kvalheim har tatt til ordet for et nulloppgjør i årets oppgjør. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
BER OM NULL: YS-leder Tore Eugen Kvalheim har tatt til ordet for et nulloppgjør i årets oppgjør. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det har aldri vært slik at vi bevilget oss mer samtidig som arbeidsledigheten har steget, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim til Dagbladet.no.

Leder for Transportarbeiderforbundet, Per Østvold, gikk ut i dag og advarte mot å kreve for lite penger i årets lønnsoppgjør.

- De arbeidsgiverne som tror dette blir et nulloppgjør har forregnet seg, sier Østvold til Dagbladet.no.

YS-lederen har tidligere tatt til orde for et nulloppgjør i årets mellomoppgjør. Kvalheim er på «bærtur», ifølge LO-toppen.
- Dette er holdninger som jeg ikke kjenner igjen blant våre medlemmer. De vil forvente et lønnsoppgjør som vanlig, sier Østvold.

IKKE KONKLUDERT: - LO har ikke konkludert på hvilke krav som skal stilles i oppgjøret, og det er for tidlig å tildele det noen karakteristikk, sier LO-leder Roar Flåthen til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
IKKE KONKLUDERT: - LO har ikke konkludert på hvilke krav som skal stilles i oppgjøret, og det er for tidlig å tildele det noen karakteristikk, sier LO-leder Roar Flåthen til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer

- Meget farlig
YS-lederen mener Østvold opptrer egoistisk.

- Hvis vi tar ut for mye i lønnsoppgjøret vil det være meget farlig. Vi må forlange at alle gjør sitt og bidrar til at finanskrisen ikke blir større enn det den er nå, sier Kvalheim. Han tror årets lønnsoppgjør kan bli vanskelig.

- Det har vært en utvikling hvor man har satt ulike grupper opp mot hverandre og man har skapt urealistiske forventninger, sier Kvalheim. Han mener det er en norsk tradisjon å vise moderasjon under krisetider.

- Må gå foran
- Men jeg løper ikke arbeidsgivernes tjeneste. Ledelsen må også holde igjen og de må gå foran som et godt eksempel, sier Kvalheim.

STORE FORVENTNINGER: YS-leder Tore Eugen Kvalheim har store forventninger til finansminister Kristin Halvorsens (SV) tiltakspakk. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
STORE FORVENTNINGER: YS-leder Tore Eugen Kvalheim har store forventninger til finansminister Kristin Halvorsens (SV) tiltakspakk. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Han mener fagbevegelsen kan bli svar skyldig, hvis de ikke følger opp med et moderat lønnsoppgjør.

- Norges bank har levert med lavere rente, regjeringen har levert med tiltak. Nå må partene i arbeidslivet bidra. Vi kan ikke komme opp i den situasjonen at vi bidrar til at arbeidsledigheten stiger, sier Kvalheim.

26. januar legger regjeringen fram sin tiltakspakke for å møte finanskrisen. Kvalheim har store forventninger til tiltakspakken.

- Vi har tidligere foreslått tusen kroner i skattelette i måneden og at dette burde virke fra 1. januar 2009. Dessverre gikk ikke regjeringen inn for det. Nå foreslår vi at regjeringen fjerner arbeidsgiveravgiften for de over 60, slik at de ikke blir så hardt rammet i nedbemaningen, sier Kvalheim.

- BÆRTUR:- YS er på bærtur. Dette er holdninger som jeg ikke kjenner igjen blant våre medlemmer. De vil forvente et lønnsoppgjør som vanlig, sier lederen i Transportarbeiderforbundet Per Østvold. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- BÆRTUR:- YS er på bærtur. Dette er holdninger som jeg ikke kjenner igjen blant våre medlemmer. De vil forvente et lønnsoppgjør som vanlig, sier lederen i Transportarbeiderforbundet Per Østvold. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer