- Oswald ikke alene om å drepe JFK

Flere må ha stått bak skytingen, viser fersk rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Italienske våpeneksperter hevder at drapsmann Lee Harvey Oswald ikke kan ha vært alene om attentatet mot den tidligere amerikanske presidenten John F. Kennedy.

De italienske ekspertene har utført nye tester på rifletypen som ble brukt i drapet på presidenten, skriver nyhetsbyrået United Press International.

Tre skudd tar 19 sekunder

Tidligere gransking har avdekket at Lee Harvey Oswald avfyrte tre skudd med rifletypen Carcano M91/38 i løpet av sju sekunder.

Italiensk militærekspertise bestrider nå at det kan ha foregått på denne måten den fatale dagen i Dallas i 1963. Nye tester avslører at det tar 19 sekunder å avfyre tre skudd med den aktuelle rifletypen, skriver nyhetsbyrået ANSA.

Testene ble utført på en tidligere Carcano-fabrikk i Terni.

Skjøt mot kjøttstykke

I en av testene ble et skudd avfyrt mot et stort kjøttstykke. Dette for å simulere et av skuddene som granskingskommisjonen mener traff Texas-guvernør John Connally etter at den hadde gått gjenom Kennedys kropp.

SELV SKUTT: President John F. Kennedys antatte drapsmann Lee Harvey Oswald blir her selv skutt av Jack Ruby idet han føres inn til politistasjonen i Dallas. Foto: AP
SELV SKUTT: President John F. Kennedys antatte drapsmann Lee Harvey Oswald blir her selv skutt av Jack Ruby idet han føres inn til politistasjonen i Dallas. Foto: AP Vis mer

Kula ble deformert i denne testen. Etter Kennedy-attentatet var kula intakt.

I mer enn fire tiår har konspirasjonsteoretikere fråtset i presidentdrapet.

I mai i år fant også et amerikansk forskerteam grunn til å tvile på at Oswald var eneste mann bak attentatet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer