IKKE TIL Å SPØKE MED: En oter. Her fotografert i dyrepark, ikke på snackbar. Og med en fisk i stedet for burger med pommes frites. Arkivfoto: Torbjørn Berg / Dagbladet
IKKE TIL Å SPØKE MED: En oter. Her fotografert i dyrepark, ikke på snackbar. Og med en fisk i stedet for burger med pommes frites. Arkivfoto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Oter snek seg inn på snackbar i Molde: Bet mann i fingeren

Skutt av viltnemnda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Nordmøre og Romsdal politidistrikt melder på Twitter at en skadd oter ble observert på ferjekaia i Molde litt over klokka 1530 i ettermiddag.

- Vi varslet viltnemnda. Men før viltnemnda rakk å komme til stedet, hadde oteren tatt seg inn på snackbaren Skippy's som ligger like ved kaia. Vi fikk flere meldinger fra engstelige gjester om at et ukjent dyr hadde kommet inn. Vi skjønte med en gang at det måtte være oteren, sier operasjonsleder Thorry Aakenes i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Tidens Krav.

Ifølge politiet bet oteren en mann i fingeren. Mannen får legebehandling, og kundene ved snackbaren skal ha blitt skremt.

- En mann greide å fange oteren med hendene. Oteren svarte med å bite mannen i fingeren. Mannen tok seg en tur til lege. Han skal ikke være livstruende skadd. Det gikk imidlertid verre for oteren. Viltnemnda besluttet at den måtte avlives, sier operasjonsleder Aakenes.

Gnafset på fingeren Viltforvalter Håkon Sunde ble ifølge Romsdals budstikke sendt ut for å ta hånd om oteren.

- Han var ikke helt enig i at han skulle inn i et hundebur. Jeg tok tak i nakkeskinnet for å sette ham inn i buret, men da jeg skulle bytte tak hogg han tak i fingeren min og gnafset litt på den, sier viltforvalter Sunde til Dagbladet.

- Den fikk ei flenge, men det gror godt. Jeg måtte ikke sy, men fikk ei stivkrampesprøyte, sier Sunde.

Hardt skadd Han sier oteren var synlig skadd.

- Vi i viltnemnda bygger avgjørelsene våre på erfaring. Sånn som allmenntilstanden var på denne valgte vi å avlive den. Den blødde mer og mer fra munnen, og ble bare sløvere og sløvere etter hvert. Jeg tror det var et riktig valg, sier Sunde.

Han spekulerer i om oteren, som var våt, kan ha blitt truffet av en ferjepropell.

BITT: Slik så viltforvalter Håkon Sundes pekefinger ut etter oterbittet (t.v.), og etter besøket på legevakta (t.h.). Foto: Privat
BITT: Slik så viltforvalter Håkon Sundes pekefinger ut etter oterbittet (t.v.), og etter besøket på legevakta (t.h.). Foto: Privat Vis mer