Otis slapp ut av fengsel etter 44 år: - Verden er helt annerledes

Ble fengslet for drapsforsøk på politibetjent - trodde alle med ørepropper jobbet for CIA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I august i fjor slapp Otis Johnson ut av fengsel etter 44 år bak murene.

Verden som møtte han beskriver 69-åringen som en tidsreise.

- Trodde alle var agenter - Dette er galskap, sier Johnson stående midt på Times Square i New York med den arabisk TV-kanal Al Jazeera på slep.

Han havnet bak lås og slå som 25-åring for et drapsforsøk på en politimann. Da han slapp ut reagerte han på at så mange gikk rundt med ledninger i ørene.

- Jeg trodde umiddelbart at de jobbet for CIA eller var agenter.

- Folk snakket med seg selv 69-åringen har såvidt registrert utviklingen som har skjedd, men forteller at det var vanskelig å være ute i samfunnet i starten fordi så mye hadde forandret seg.

Tilbake i 1975 var det telefonkiosker som gjaldt. Da han slapp ut observerte han at flesteparten på gata snakket med seg selv.

- Det er den der telefongreia, iPhone tror jeg de kaller det. Noen av dem så ikke engang hvor de gikk. For meg var det utrolig.

Ser positivt på framtiden Gjennom årenes løp har Johnson mistet kontakt med familien sin. Han sover nå på et hjemløssenter i bydelen Harlem, og forteller at han har det bra.

Han ser nå positivt på framtiden.

- Alt skjer for en grunn. Så jeg velger å fokusere på tiden som kommer i stedet for å være bitter for det som har skjedd.