Ottawa under angrep

En væpnet angriper er død og en soldat er skutt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld er hele det innerste sentrum av Canadas hovedstad Ottawa stengt av etter at et ukjent antall bevæpnede menn gikk til angrep flere steder i området rundt nasjonalforsamlingen.

Vitner ved krigsminnesmerket like over gaten for parlamentsbygninger forteller at de så en mann ankomme i bil like før klokken 10 om morgenen lokal tid (klokka 17, norsk tid). Han gikk ut av bilen med ei rifle og startet å skyte på soldatene som sto vakt ved monumentet. Vitnene anslår at fem eller seks skudd ble avfyrt.

En av soldatene falt sammen på trinnene foran monumentet og folk i nærheten begynte å gi førstehjelp. Soldaten, som anslås å være i trettiårene, ble kjørt til sykehus med skuddskader i magen. AFP melder at soldaten omkom.

- Jeg kondolerer familien til den drepte soldaten og ber for soldaten som er såret. Canada vil ikke bli terrorisert eller fornedret, skriver utdanningsminister Jason Kenney i en melding.

Flere gjerningsmenn
Like etter ble det åpnet ild umiddelbar nærhet av parlamentbygget. Det er usikkert om dette er den samme gjerningsmannen som også angrep soldatene ved monumentet. Regjeringen i Canada skal være i trygghet.

En av angriperne skal være skutt av politiet og er i følge meldinger død, men flere gjerningsmenn er fortsatt aktive. Det ble meldt om skyting inne i kjøpesenteret Rideau og mennesker er sett løpende ut av senteret. Politiet i Ottawa har twitret at folk ikke må melde fra om politiets possisjoner på twitter, siden dette kan tenkes å hjelpe de som står bak angrepet.

Skadet: Abulansepersonell frakter en skadet person. Foto: Adrian Wyld/AP
Skadet: Abulansepersonell frakter en skadet person. Foto: Adrian Wyld/AP Vis mer

- Løp og søk dekning i stedet, twitret politiet i en melding.

Avisen Ottawa Citizen reporter ved Civic sykehus rapporterer at politiet vokter sykehuset og at legene der behandler to personer, hvorav den ene for skuddskader.

"Condolences to family of the soldier killed and prayers for the parliamentary guard wounded. Canada will not be terrorized or intimidated," employment minister Jason Kenney said on Twitter.

Anrep: Beredskapspoliti sperret i ettermiddag av områdene rundt nationalforsamlingen i Ottawa. Foto: Adrian Wyld/AP
Anrep: Beredskapspoliti sperret i ettermiddag av områdene rundt nationalforsamlingen i Ottawa. Foto: Adrian Wyld/AP Vis mer