Ottersen ny rektor ved UiO

Medisinprofessor skal styre Universitetet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medisinprofessor Ole Petter Ottersen vant over teologidekan Trygve Wyller i kampen om rektorstolen ved Universitetet i Oslo (UiO).

Ottersen vant rektorvalget med 65 prosent av stemmene. Han overtar etter matematikkprofessor Geir Ellingsrud. Ottersen leder i dag ett av UiOs sentre for fremragende forskning, Centre for Molecular Biology and Neuroscience.

Rektoratet, som i tillegg til Ottersen består av prorektor Inga Bostad og viserektorene Ragnhild Hennum og Doris Jorde, tiltrer 1. august i år, og er valgt for perioden 2009 til 2013.

Valgdeltakelsen blant universitetets ansatte og studenter var på 24,5 prosent.

Gjenvalg i Bergen

Sigmund Grønmo ble torsdag gjenvalgt som rektor ved Universitetet i Bergen, og får dermed fortsette til 2013.

Grønmo fikk 52,6 prosent av stemmene mot Rolf K. Reeds 43,8 prosent, skriver Bergens Tidendes nettutgave.
— Jeg vil rette en stor takk til hele universitetssamfunnet for den tilliten vi har fått til å lede de kommende årene. Dette resultatet er en tillitserklæring til arbeidet det sittende rektoratet har gjort, sier Grønmo.

Han er professor i sosiologi og har sittet i universitetets rektorstol siden 2005. Motkandidat Reed er professor i fysiologi og leder Institutt for biomedisin. 70 prosent av de ansatte og 31 prosent av studentene stemte ved rektorvalget ved Universitetet i Bergen.

(NTB)

NY REKTOR: Ole Petter Ottersen. Foto: Uio.no
NY REKTOR: Ole Petter Ottersen. Foto: Uio.no Vis mer