Reiser til Syden:

Otto reiser til Syden: - Endelig

Otto Bentsen (66) gleder seg til ferie i utlandet. I første omgang reiser han alene til Kanariøyene.

GLEDER SEG: Otto Bentsen og Elin Drangland er vel bereiste og gleder seg til å kunne feriere utenfor Norge. Foto: Privat
GLEDER SEG: Otto Bentsen og Elin Drangland er vel bereiste og gleder seg til å kunne feriere utenfor Norge. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Otto Bentsen (66) klarer nesten ikke vente med å reise til utlandet på nye eventyr. Han pensjonerte seg for to år siden - da hadde han ett mål for øye: Å reise så mye som mulig.

Så kom coronapandemien, og han måtte sette drømmen på vent. Nå er han bare uker unna å kunne reise igjen, og han skal på ferie til Kanariøyene.

- Hovedferien blir med kona i august, men jeg må ta meg en tur allerede nå. Endelig får jeg reist, og håper at det ikke blir noen flykanselleringer. Jeg drar ned i to uker, for å reise rundt, gå fine turer og nyte naturen, sier Otto Bentsen til Dagbladet.

- Fikk coviden i bakhuet

Bentsen forteller Dagbladet at kona, Elin Dragland, fortsatt jobber og ikke har muligheten til å reise med han i slutten av juni. Nå har de planlagt en original ferietur i august, da de begge kan reise. Da skal de på biltur til Mongolia, om det blir mulig.

KAUKASUS: Ekteparet elsker å reise. Her er de høyt oppe i Kaukasusfjellene, fra en ferie i 2017. Foto: Privat
KAUKASUS: Ekteparet elsker å reise. Her er de høyt oppe i Kaukasusfjellene, fra en ferie i 2017. Foto: Privat Vis mer

- I år skal kona og jeg kjøre til Mongolia, gjennom Russland og Kasakhstan blant annet. Vi hadde egentlig planlagt turen til i fjor, men så fikk vi coviden rett i bakhuet. Det var en skikkelig nedtur.

Bentsen, som nylig har fått dose to av Pfizer-vaksinen, er en bereist mann og har de siste ti åra vært i flere land, som han har skrevet om på sin egen blogg, Inditravel.

- Om du skulle anbefalt et land å reise til - hvilket land ville du valgt?

- Da må jeg velge Georgia. Der er det fantastisk natur, menneskene er veldig trivelige og hovedstaden Tbilisi er full av spennende mat. Jeg var der i 2017, og vi storkoste oss.

REISER I NORGE: Samboerparet over 30 år liker også å reise i Norge. Her avbildet fra en ferjetur langs Helgelandskysten. Foto: Privat
REISER I NORGE: Samboerparet over 30 år liker også å reise i Norge. Her avbildet fra en ferjetur langs Helgelandskysten. Foto: Privat Vis mer

- Ikke enig med Høie

Utenriksdepartementets råd om å unngå alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land gjelder i utgangspunktet til 1. juli.

Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller FHIs kriterier for lav smittespredning.

- Jeg vil oppfordre folk til å begrense reiseaktiviteten sin til utlandet, fordi det er mye som kan endres. Man vil kunne oppleve at ting endrer seg i det landet man reiser til, og man vil kunne oppleve at det blir køer når man kommer tilbake igjen til Norge, sier Bent Høie (H) til Dagbladet.

Helseministeren minner om at reglene kan endre seg dersom smittesituasjonen gjør det.

Bentsen sier han er klar over hvilke reiseråd som gjelder, men mener fortsatt at det burde være opp til hver enkelt å vurdere reising til «trygge land» på dette tidspunktet.

- Jeg er ikke enig med Høie, og mener det er greit å reise til utlandet, hvor det ikke er høyt smittetrykk, sier Bentsen.

- Men jeg er enig med ham om at man må følge nøye med på smittetrykk-bildet i landet man skal reise til. Det skal jeg gjøre på min reise, og jeg tror det skal være uproblematisk, sier 66-åringen.

BEKYMREA: Helse- og omsorgsminister Bent Høie er bekymret for at ganske mange nå planlegger å reise til utlandet, selv om regjeringen råder at man ikke gjør det med mindre det er strengt nødvendig. Foto: Gorm Kallestad / NTB
BEKYMREA: Helse- og omsorgsminister Bent Høie er bekymret for at ganske mange nå planlegger å reise til utlandet, selv om regjeringen råder at man ikke gjør det med mindre det er strengt nødvendig. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

- Lei av å være innesperret

I et av Bentsens nyeste blogginnlegg skriver han at han er lei av å være innesperret.

- Dette med å være innesperret er knyttet opp mot at jeg endelig så fram til å kunne reise, i min pensjonisttilværelse. Men så ble jeg nektet på alle fronter. Jeg synes reiserådene i Norge har vært i overkant konservative, men alle land har jo blitt sperret ned, så det har så å si vært komplett umulig.

Bentsen ønsker å presisere at han forstår at reglene er for folkets beste.

- Jeg savner bare å reise. Og nå gleder jeg meg veldig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer