Ousainou (36) ble nektet å reise med Stena Line

- Dette er ikke toget til Drammen, sier linjedirektør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kveld skulle trebarnsfaren Ousainou Jeng fra Asker ta en svipptur til Fredrikshavn med vennene Linda Biermann og Ole Kristian Vidhammer.

Vennegjengen kom imidlertid aldri lenger enn til Oslo havn.

Kun for familier

- Da vi skulle gå ombord, nektet vakten oss å gå på båten. Han sa det var et krav fra Stena Line at reisende måtte ha med skift, og siden bare Linda hadde med ekstra klær, fikk vi ikke lov til å reise med danskebåten, forteller Ousainou til Dagbladet.no.


- En barnefamilie gikk ombord mens vi sto der, og heller ikke de hadde med ekstra klær. Da jeg påpekte dette overfor vakten, svarte han at de skulle jo ikke feste slik som vi skulle, sier han.

Videre sa vakten at årsaken var at festglade personer ofte blir så fulle at de kaster opp.


- Da jeg sa at jeg er muslim og ikke drikker meg full, og at heller ikke vennene mine hadde planer om dette, så sa vakten at andre, fulle gjester kunne jo komme til å kaste opp over oss, sier Ousainou.

- Men om det mot formodning skulle ha skjedd, kunne jeg ikke bare ha kjøpt noen klær i en av klesbutikkene på båten, spør 36-åringen, som ikke vet om han skal le eller gråte over behandlingen han fikk.

Ousainou (36) ble nektet å reise med Stena Line

Rasisme?

Verken på hjemmesiden til Stena Line eller på billetten sto det noe om at reisende må ha med seg ekstra skift. Heller ikke billettkontoret hadde opplyst om dette.


- Jeg har reist med Stena Line mange ganger tidligere, senest i sommer, uten at dette har vært nødvendig. Jeg har til og med reklamert for Stena Line på hjemmesiden min, sier 36-åringen.

Ousainou sier at om Stena Line virkelig har en regel om at personer som reiser uten familie må ta med seg klesskift, så plikter de også til å informere kundene om dette.


- Det er trist å si det, men jeg tror behandlingen vi fikk har litt å gjøre med at jeg er svart, sier Ousainou.

Også vennene til 36-åringen det kan ha dreid seg om rasisme.

- Da jeg reiste med Stena Line for noen uker siden, ble jeg ikke spurt om bagasje, sier Ole Kristian Vidhammer.

- Ikke første gang 
 Linjedirektør i Stena Line, Stein Wettergreen, sier til Dagbladet.no at flere har blitt nektet adgang på danskebåten fordi de ikke har med seg bagasje.

SKUFFET: Ousainou Jeng ble nektet å dra med Stena Line til Fredrikshavn fordi han ikke hadde med seg bagasje. Andre reisende ble derimot ikke bedt om å fremvise klesskift, ifølge vennegjengen. Foto: Silje Bryne/Dagbladet
SKUFFET: Ousainou Jeng ble nektet å dra med Stena Line til Fredrikshavn fordi han ikke hadde med seg bagasje. Andre reisende ble derimot ikke bedt om å fremvise klesskift, ifølge vennegjengen. Foto: Silje Bryne/Dagbladet Vis mer

- Vi ser jo an folk. Vi setter som et kriterie at våre gjester har med seg skift når de drar på tur. Det er jo ikke toget til Drammen det er snakk om, sier Wettergreen.

Han mener det er et rimelig krav at passasjerene har med seg toalettsaker og et klesskift når de skal på overnattingstur.

- Vi mener det er å anse som et rimelig krav, først og fremst av hygienske årsaker. Det handler både om personlig hygiene og omtanke for andre. Det er ikke noe hyggelig med passasjerer som lukter svettelukt. vi synes det er rimelig at de som reiser har med seg et skift med undertøy, rene sokker, toalettsaker og en ren skjorte til neste dag, sier Wettergreen.

Totalvurdering
Han forteller at vaktene ser an alle gjestene før de får gå ombord, og gjør en totalvurdering. Her inngår altså bagasje.

- Alle er jo ikke mors beste barn. Vi har blant annet 25 års aldersgrense, og ser an gjestene våre, sier Wettergreen.

- Men står det noe sted at det er påbudt med bagasje ombord?

- Nei, det mener jeg folk skjønner av seg selv, uten at vi trenger å flagge det.

- I dette tilfellet fikk en barnefamilie lov å reise uten bagasje?

- En barnefamilie uten bagasje? Det hørtes merkelig ut. Men en barnefamilie er jo noe annet enn en singel mann, sier Wettergreen.

Han avviser at Jeng kan ha blitt utsatt for rasisme.

- Dette har overhodet ikke noe med farge å gjøre. Vi har mange nye landsmenn blant våre gjester, og har ansatte fra 42 forskjellige nasjonaliteter.

RASISME? Da Ole Kristian Vidhammer (i midten) dro med Stena Line for noen uker siden, ble han ikke spurt om han hadde med ekstra klesskift. Vennene utelukker ikke at hendelsen kan skyldes rasisme.
RIMELIG KRAV:</B> Linjedirektør Stein Wettergreen i Stena Line sier det er vanlig at vaktene ser an gjestene. - Vi mener det er et rimelig krav at folk har med seg klesskift når de skal på tur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer