Ousland til Himalaya

Børge Ousland (35) vil til topps igjen- denne gang i Himalaya. Nord- og Sydpol-fareren vil over 8000 meter til værs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eventyreren Børge Ousland fra Oslo gir seg ikke. Etter triumfer på begge polene satser han denne gang høyt - veldig høyt.

Mandag reiser Børge Ousland til Katmandu i Nepal for å slutte seg til en amerikansk fjellklatrerekspedisjon.
I løpet av seks uker håper de å komme seg til topps på fjellet Cho Oyo. Fjellet er 8201 meter høyt og ligger 35 kilometer vest for Mount Everest. Cho Oyo er verdens 6. høyeste fjell.

Dersom nordmannen lykkes med toppforsøket i begynnelsen av oktober, vil Ousland blir den andre nordmannen på toppen av Cho Oyo. Fjellklatreren Eirik Tryti var førstemann i 1993. Bergenskvinnen Siren Greve måtte snu like under toppen både i 1995 og 1996.

- Vi kommer til å bruke god tid på akklimatiseringen, for ikke å utsette oss for unødvendig risiko for høydesyke, sier Børge Ousland.
- Jeg har i sommer vært i Bolivia sammen med polfareren Marek Kaminski og klatret et fjell som var 6100 meter høyt. Jeg tålte høyden godt og er i god form, forteller polfareren.
Klatretrening i vanskelige snøforhold fikk Ousland sist vinter, da han la treningsturer til fjellene i Lofoten sammen med kameraten Kjell Ove Storvik.