Outlaws-leder følte seg drapstruet

Outlaws-lederen Tore Henki Holm Hansen følte seg drapstruet av Hells Angels mens mc-krigen raste. - For Hells Angels var mine ord farligere enn Bandidos' angrep, har han selv sagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen falt i et avhør med norske og belgiske politimyndigheter etter at Holm Hansen ble arrestert av belgisk politi i fjor sommer. Den tidligere mc-lederen ble deretter utlevert til USA hvor han nå soner en narkotikadom.

Tirsdag leste statsadvokat Kristian Nicolaisen opp avhøret under straffesaken mot de tre Hells Angels-medlemmene i Oslo byrett. HA-medlemmene er tiltalt for overlagt drapsforsøk på Henki.

Ifølge påtalemyndigheten skjedde det planlagte drapsforsøket 19. februar i fjor. På dette tidspunktet var situasjonen i mc-miljøet «svært urolig», sier den tidligere Outlaws-lederen i politiavhøret.

Skapte raseri - Jeg skapte mye raseri i Hells Angels på grunn av min frittalenhet i mediene. Hells Angels-medlemmene trodde at mine uttalelser fikk større virkninger på offentligheten enn konflikten med Bandidos fikk. Deres skuddsikre vester kunne ikke stoppe mine ord - ordene mine var verre for dem enn angrepene fra Bandidos, sier Henki.

I avhøret uttaler han videre at han ikke kan si om de tre tiltalte virkelig ønsket å drepe ham.

- Jeg finner det påfallende at de sto parkert der de gjorde utenfor min tidligere boligadresse. De sto parkert slik for å kunne ramme meg, det er jeg sikker på, sier han.

Holm Hansen hevder også at det å begå mord gir rang og posisjon i Hells Angels-systemet. Han svarer at «det er opp i dagen» på spørsmål om hvorfor nettopp han skulle drepes.

- For det første hadde det lenge gått hardnakkete rykter om at noen ville myrde meg. En morder i Hells Angels får dessuten status som «Filthy Few», og får lov til å bære bokstavene FF, sier Henki.

Drap gir rang

Graderingen «Filthy Few» er en status som bare gis til HA-medlemmer som har begått en grusom handling.

Ifølge politikilder bærer HA-medlemmer som har begått drap «FF»-merket i form av en «FF»-tatovering, eller et «FF»-emblem på klubbvesten.

I avhøret forklarer Henki også at han var på vei ut av mc-miljøet, da det angivelige drapsforsøket skjedde.

- Jeg hadde trådt ut av Outlaws på en ærefull måte, og fungerte som en rådgiver, sier han.

Straffesaken mot de tre HA-mennene fortsetter til og med torsdag.

(NTB)