Outlaws-medlem ble presset av veien - to pågrepet

Ligger på sykehus med hjerneblødning. Politiet undersøker om noen angrep MC-klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mann i 40-åra ligger på sykehus med hjerneblødning etter at motorsykkelen han kjørte ble presset av veien av en bil på Hvaler i Østfold i går kveld.

- Vi har pågrepet to menn etter hendelsen. De sitter i avhør i dag, sier operasjonsleder Rune Arneberg ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Den skadede mannen er medlem av MC-klubben Outlaws og kjørte i et følge med flere klubbmedlemmer da hendelsen skjedde. Ifølge NTB var bilen, en Ford Mondeo, borti tre av syklene i følge. Én av dem veltet. Det hele skjedde på riksvei 108 ved Stokken marina på Hvaler.

- Stygg sak
Politiet ser svært alvorlig på saken og etterforsker den bredt.

- Dette er en stygg sak. Vi kan ikke si om dette var noe konkret planlagt mot Outlaws eller dette aktuelle medlemmet, men vi kan ikke utelukke noe, sier Arneberg.

De to siktede som satt i bilen er begge i 20-åra. Det er rutinemessig tatt utvida blodprøver av mennene. Svarene på disse er ikke klare ennå.

- Så langt er det ikke noe som tyder på at de er medlemmer av en annen MC-klubb eller er fiender av noen i Outlaws. Vi er helt i starten av etterforskningen, så det er fremdeles mange ubesvarte spørsmål, sier Arneberg til Dagbladet.

Han opplyser at de to mennene trolig blir framstilt for varetektsfengsling mandag.

MC-treff i dag
Outlaws-medlemmene skal delta på arrangementet Planke MC i Fredrikstad i dag. Operasjonslederen sier at det er heftig MC-trafikk inn til plankebyen.

- Vi har fått en del telefoner, men foreløpig har det gått rolig for seg, sier Arneberg.