Outlaws-sjefen fikk utsatt soning

For psykisk syk til å sone dopstraffen på seks og et halvt års fengsel, mente psykiater Hallvard Prytz Cederkvist. Går fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): President Dag Edvin Stærkeby i motorsykkelklubben Outlaws ble i januar i år dømt til seks og et halvt års ubetinget fengsel for innføring av ti kilo amfetamin. Men da han skulle inn til soning i juli, fikk han et halvt års utsettelse fordi han var psykisk syk.

Erklæringen om hans psykiske tilstand er undertegnet psykiater Hallvard Prytz Cederkvist, melder Dagens Næringsliv i dag.

Saken er interessant i forbindelse med at psykolog John G. Sandstrøm og psykiater Pål H. Herlofsen etterforskes for å ha solgt falske legeerklæringer for å la straffedømte få utsatt soning, bedre soningsvilkår og benådning.

Stærkeby skulle møtt til soning i juli, men er altså fortsatt på frifot som følge av psykiaterens vurdering.

Politiet mente Outlaws-presidenten var mer enn frisk nok til å sone, men statsadvokaten i Borgarting mente noe annet og lot ham få utsettelse.

Presidenten var også syk før saken skulle opp i retten og saken ble utsatt i ni måneder.

Stærkeby bor nå i Svelvik like ved Drammen, og lensmann Erik Liaklev mener motorsykkel-sjefen bruker tida før han skal i fengsel til å rekruttere nye medlemmer til klubben.

- Stærk drar kriminelle elementer til bygda, det er helt klart, sier lensmannen Liaklev til Dagens Næringsliv.

FIKK UTSATT SONING:  
 President Dag Edvin Stærkeby i motorsykkelklubben Outlaws. Foto: SCANPIX
FIKK UTSATT SONING: President Dag Edvin Stærkeby i motorsykkelklubben Outlaws. Foto: SCANPIX Vis mer

En av de som har slått seg ned i bygda er den tidligere Outlaws-sjefen Tore «Henki» Holm Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer