Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ovasjoner til Obama for bin Laden-aksjonen

Gratuleres av Kina, FNs sikkerhetsråd - og Donald Trump.

SKRED AV GRATULASJONER: President Barack Obama har mottatt et skred av gratulasjoner etter at han her bekjentgjør drapet på al-Qaidas leder Osama bin Laden. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais
SKRED AV GRATULASJONER: President Barack Obama har mottatt et skred av gratulasjoner etter at han her bekjentgjør drapet på al-Qaidas leder Osama bin Laden. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et døgn etter at USAs erkefiende Osama bin Laden ble drept, kan president Barack Obama konstatere at aksjonen i Pakistan ble en enorm PR-suksess. I hjemlandet har han høstet ovasjoner fra sine vanligvis mest uforsonlige motstandere, samtidig som den internasjonale støtten er overveldende.

- Bra jobbet, mener Trump Blant gratulantene er Kina, FNs sikkerhetsråd, de toneangivende landene i Europa - og Obamas mulige rival i det kommende presidentvalget, kjendismilliardær Donald Trump.
- Veldig bra jobbet!, er Trumps uforbeholdne attest i en melding på twitter.

Han vil til og med ha en liten pause i den evinnelige kranglingen som har vært etter at han sådde tvil om hvorvidt Obama virkelig var født i USA. Kanskje ikke så dumt tenkt, etter at nyheten om aksjonen mot bin Laden har fått en overstrømmende mottakelse blant folk flest i USA.

Kina, Kenya, Norge Også kineserne har lagt til side stridighetene, og gratulerer.

- Vi har merket oss nyheten og mener dette er en stor hendelse og en positiv utvikling i den internasjonale kampen mot terrorisme, sier det kinesiske utenriksdepartementets talskvinne Jiang Yu ifølge NTB.

Det siste døgnet har gratulasjonene strømmet inn fra en mengde land, som Frankrike, Tyskland, Russland og Norge, og fra land som har vært offer for bin Ladens terroraksjoner. Blant dem er Kenya, som i 1998 ble rammet av bombingen av USAs ambassade i Nairobi.
- En rettferdig handling, sier Kenyas president Mwai Kibaki ifølge Voice of America på nett.

Besøker Ground Zero I følge Voice of America skal reaksjonene likevel være blandete i et så viktig afrikansk land som Nigeria, hvor sikkerhetskonsulent Evawere Oyede peker på at Osama bin Laden av mange ble sett som en helt.

Pakistan har fått kritikk for en passiv holdning overfor al-Qaida, og landets etterretningstjeneste har også blitt anklaget for å samarbeide med terroristene. Selv om drapet stiller regimet overfor en PR-messig utfordring, har Pakistans statsminister Yousuf Raza Gilani kalt drapet for en stor seier.

Nå forbereder president Barack Obama et besøk på åstedet for terrorhandlingen som framfor alle gjorde Osama bin Laden til USAs erkefiende. Torsdag besøker han Ground Zero, hvor de berømte tvillingtårnene World Trade Center sto fram til 11. september 2001.

AMERIKANERE JUBLET: Blant amerikaner flest ble drapet på Osama bin Laden mottatt med glede. Her krigsveteranene i klubblokalene til Veterans of Foreign Wars i Los Angeles. Bartenderen Francis (t.v.) er glad Osama bin- laden endelig er borte.  Mike og Philip (t.h)  mener soldatene burde få dusøren. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
AMERIKANERE JUBLET: Blant amerikaner flest ble drapet på Osama bin Laden mottatt med glede. Her krigsveteranene i klubblokalene til Veterans of Foreign Wars i Los Angeles. Bartenderen Francis (t.v.) er glad Osama bin- laden endelig er borte. Mike og Philip (t.h) mener soldatene burde få dusøren. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media