MANGE DREPTE: Det lokale nettstedet Ferghana.ru melder at over 1 500 mennesker skal være drept i urolighetene sør i Kirgisistan, men presiserer at dette er et uoffisielt tall. Titusener er også drevet på flukt som følge av de harde kampene. Foto: EPA/SCANPIX
MANGE DREPTE: Det lokale nettstedet Ferghana.ru melder at over 1 500 mennesker skal være drept i urolighetene sør i Kirgisistan, men presiserer at dette er et uoffisielt tall. Titusener er også drevet på flukt som følge av de harde kampene. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

- Over 1 500 drept i Kirgisistan

Flertallet er etniske usbekere, melder nettstedet Ferghana.ru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Mer enn 1.500 mennesker skal ha blitt drept i urolighetene i Kirgisistan, opplyser kilder ved de lokale myndighetene til nettstedet Ferghana.ru.

Ifølge uoffisiell informasjon som Ferghana.ru har fått fra lokale myndigheter, er 1.526 mennesker blitt drept i Osj og omegn.

- Ifølge våre kilder er flertallet av dem etniske usbekere, skriver det uavhengige nettstedet Ferghana.ru, som formidler informasjon fra Sentral-Asia.

Tallet er imidlertid ikke offisielt.

- Flere kilder opplyser at de lokale makthaverne sør i landet bevisst toner ned omfanget av urolighetene og antall ofre, skriver nettstedet videre.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) uttalte tirsdag at flere hundre mennesker er drept i urolighetene, mens det offisielle tallet fra kirgisiske myndigheter på antall drepte er 187.

(NTB)