Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trafikk- og snøkaos i Sverige:

Over 100 biler i kjedekollisjoner

Bom stopp på flere motorveier. - Det er kaos!

UVÆR: Trafikken i Sverige har vært preget av uvær denne uka. Dette bildet er fra tirsdag, onsdag er det ifølge svenske meteorologer minst like ille. Foto: NTB Scanpix
UVÆR: Trafikken i Sverige har vært preget av uvær denne uka. Dette bildet er fra tirsdag, onsdag er det ifølge svenske meteorologer minst like ille. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sverige er rammet av svært vanskelige kjøreforhold i deler av landet onsdag. Den svenske avisa Expressen melder at over 100 biler skal være involvert i en rekke kjedekollisjoner. Flere av dem skal ha skjedd i nærheten av Stockholm.

UTFORDRENDE: Trafikverket i Sverige har lagt ut dette kartet. Alle veier som er merket med rødt har vanskelige kjøreforhold onsdag. Foto: Skjermdump
UTFORDRENDE: Trafikverket i Sverige har lagt ut dette kartet. Alle veier som er merket med rødt har vanskelige kjøreforhold onsdag. Foto: Skjermdump Vis mer

Det er kraftig snøfall som forårsaker problemene på svenske veier. Også større deler av sørlige Sverige vil preges av snøfall utover dagen, og det fryktes at dette kombinert med kraftig vind vil gi utfordrende forhold på veiene i store deler av landet.

- Snøkaoset kommer til å bli verre, sier meteorolog Tora Tomasdottir til avisa.

Ber folk holde seg hjemme

Det svenske Trafikverket ber folk som skal ut å kjøre om å droppe nettopp de planene. I stedet oppfordres folk til å holde seg hjemme.

- Trafikverket har samlet alle ressurser for å brøyte snøen bort fra veiene, melder de, og sier forholdene kan bli like ille og verre enn tirsdag. Også da var det flere kollisjoner på grunn av uvær i Sverige.

Flere av motorveiene skal være blant dem som er preget av vanskelig vinterføre. På E4 utenfor Södertälje har det blitt rapportert om flere kjedekollisjoner. I en av kollisjonene skal et tredvetall biler være involvert. I en annen har et tjuetall biler kollidert.

- Kaos

Ifølge Aftonbladet preges veien sør for hovedstaden av holke, snødrev og kraftig vind.

- Det er kaos på stedet og vanskelig å holde kontroll på alle ulykkene. Det kommer til å bli store problemer, sier Eva Nilsson, pressetalsmann hos politiet, til Expressen.

Også på E18 ved Arninge, nord for Stockholm, er det også problemer. Her er et tjuetall biler involvert. Det skal medføre full stopp i trafikken, ifølge Expressen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!