BRAST: Det kraftige regnet i Ibadan, 150 kilometer nord for Lagos, førte til at demningen brast. Bildet er tatt før det skjedde. Foto: REUTERS/Scanpix.
BRAST: Det kraftige regnet i Ibadan, 150 kilometer nord for Lagos, førte til at demningen brast. Bildet er tatt før det skjedde. Foto: REUTERS/Scanpix.Vis mer

Over 100 døde da demning brast i Nigeria

Minst 102 personer, de fleste barn, omkom da en demning brast i det sørvestlige Nigeria, opplyser Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dødstallet foreløpig er 102, sier Umar Mairiga, katastrofekoordinator for det nigerianske Røde Kors.

Det kraftige regnfallet førte til at demningen ble oversvømt. Søppel som ble skylt med av vannmassene, blokkerte vannkanalene i byen Ibadan, som ligger nord for hovedstaden Lagos.

Flere bruer skal ha brutt sammen, hus ble lagt under vann, og tusenvis av mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine.

- Jeg tror at flere hus ble vasket bort av regnvannet, sier Mairiga til BBC. Han forteller videre at flere av ofrene ble sperret inne i de ødelagte husene.

Det kraftige regnværet i området begynte fredag, og omkring 2.000 innbyggere i Ibadan skal ha mistet hjemme sine så langt.

Oversvømmelser en vanlig i Nigeria i løpet av regnsesongen, men meteorologer sier at regnværet i år er spesielt voldsomt.

(NTB)