Over 100 døde i tempelbrann i India

Deltok på hindufestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fyrverkeri forårsaket trolig brannen som kostet over 100 mennesker livet i et hindutempel i Kerala sør i India i natt. Nærmere 300 mennesker ble skadd i den voldsomme brannen.

- Det er bekreftet at 102 mennesker omkom og 280 er fraktet til sykehus med skader, forteller en talsmann for myndighetene i delstaten. Brannen i Puttingal-tempelet i Kollam brøt ut i halv firetiden i natt, i forbindelse med feiringen av en stor hindufestival. 10 000 mennesker befant seg i området rundt tempelet, som raste sammen da store mengder fyrverkeri eksploderte.

Fyrverkerishow - Tempelet holder et fyrverkerishow hvert år. Vi gjør vårt beste for å redde dem som fortsatt er innesperret, sa delstatsministeren Ramesh Chennithala i morgentimene søndag. Brannmannskapene fikk kontroll over brannen etter om lag tre timer, Myndighetene i Kerala har varslet full gransking etter ulykken og vil ha svar på hvordan den kunne skje og om noen ved det store tempelanlegget kan lastes og stilles til ansvar. Ifølge øyenvitner ble eksplosjonen forårsaket av at fyrverkeri som var skutt opp landet på taket av et fyrverkerilager.

- Det skjedde etter at 75 prosent av fyrverkeriet var skutt opp. Det var egentlig heldig, for ellers kunne tapstallene blitt mye, mye høyere, sier en som var til stede ved tempelet.
Kritiske skader Ifølge leger ved sykehusene som har tatt imot de skadde, har mange av dem svært alvorlige brannskader. Det fryktes derfor at tallet på omkomne vil stige ytterligere i løpet av de kommende dagene.

- Mange har brannskader på over 50 prosent av kroppen og tilstanden deres er svært alvorlig. Mange må også amputere, sier en lege til avisen Hindu. Det er ikke uvanlig at mange omkommer i forbindelse med feiringen av religiøse festivaler i India, enten som følge av brann eller etter å ha blitt tråkket til døde fordi det bryter ut panikk.
Lover erstatning Indias statsminister Narendra Modi ville i dag selv besøke ulykkesstedet og lover at myndighetene vil betale 200 000 rupier, om lag 25.000 kroner i erstatning til de omkomnes etterlatte. De som ble skadd i brannen vil få rundt 6200 kroner i kompensasjon fra den indiske stat, lover statsministeren.

- Jeg har ikke ord for hvor hjerteskjærende og sjokkerende brannen i tempelet i Kollam var. Mine tanker går til de etterlatte og mine bønner går til de som ble skadd, sier Modi.
(NTB)

VOLDSOM BRANN:  Folk går rundt i ruinene av tempelet i den sørlige staten Kerala, etter den voldsomme brannen i natt. Minst 102 mennesker er bekreftet døde og nærmere 300 mennesker har fått brannskader. Mange av dem svært alvorlige. Foto: Sivaram V / Reuters / Scanpix
VOLDSOM BRANN: Folk går rundt i ruinene av tempelet i den sørlige staten Kerala, etter den voldsomme brannen i natt. Minst 102 mennesker er bekreftet døde og nærmere 300 mennesker har fått brannskader. Mange av dem svært alvorlige. Foto: Sivaram V / Reuters / Scanpix Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram