Over 100 evakuert

Skredfaren fortsetter i Troms og Vest-Finnmark. Tilsammen er mer enn 100 personer evakuert fra hjemmene sine. Alle håper været skal bedre seg fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Troms er 85 personer evakuert, mens et 30-talls personer fortsatt må bo hjemmefra i Hammerfest-området på grunn av den store snøskredfaren.

Mer enn en meter snøfall de siste fire dagene gjør at skredeksperter, politi og kommuneledelse fortsatt vurderer situasjonen fra time til time. Men ifølge politiinspektør Kaare Sognstad i Hammerfest politidistrikt er det håp om at flere får flytte hjem igjen fredag dersom været blir som varslet.

- Det snør fortsatt kraftig så vi går en spennende natt i vente, men håper at været bedrer seg fredag slik værvarslinga har meldt, sier Sognstad til Dagbladet :på nettet.

I Hammerfest by er det seks hus som fortsatt er evakuert, mens de som bor i tre hus i Akkarfjord på Sørøya har bodd hjemmefra i to døgn snart.

På Lyngseidet måtte politiet i ettermiddag evakuere 20 personer fra et gamlehjem og ti personer fra boligområdet rundt gamlehjemmet. De gamle ble flyttet til et sykehjem i kommunen.

Fra bygdene Oldervik og Breivikeidet ble 55 personer anbefalt å evakuere allerede onsdag kveld, men ikke alle flyttet ut av de rastruede områdene med en gang.

For enkelte er det er tredje gang i vinter de må flytte av frykt for snømassene.

Skredeksperter fra Norges Geotekniske Institutt vil fredag forsøke å undersøke skredfaren på nytt for å se om beboerne kan flytte tilbake til husene sine.