Over 100 fotturister savnet etter snøstorm i Nepal

Nepalske redningsmenn lette torsdag i turløyper i fjellkjeden Himalaya etter mer enn 100 fjellvandrere som er savnet etter en snøstorm i Nepal.

REDDET: Soldater bærer ut et skredoffer fra et helikopter. Foto: Nepals forsvar/ Reuters/ NTB Scanpix
REDDET: Soldater bærer ut et skredoffer fra et helikopter. Foto: Nepals forsvar/ Reuters/ NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 32 personer er så langt bekreftet omkommet etter snøstorm og snøskred i området, inkludert utenlandske turister og guider.

Ifølge lokale tjenestemenn har 24 av dem blitt funnet i det populære fjellmassivet Annapurna i Himalaya. I tillegg er fem fjellklatrere som hadde slått leir i fjellet, savnet etter at leiren deres ble rammet av et snøskred. De fem antas å være omkommet. Ytterligere tre gjetere mistet livet da uvær som følge av syklonen Hudhud traff Himalaya-regionen i midten av Nepal.

Redningsarbeidere har lyktes med å redde 43 fjellvandrere. Mer enn 100 personer er imidlertid ikke gjort rede for, opplyser polititjenestemannen Ganesh Rai, som leder redningsarbeidet. Blant disse er to slovakiske fjellklatrere og tre nepalske guider som har vært savnet etter at et snøskred traff en leir på over 8.000 meters høyde på fjelltoppen Dhaulagiri tirsdag kveld.

Fire canadiere, to israelere, en polakk, en vietnameser, en inder og en tysker er blant de utenlandske turistene som er funnet døde.

Det er registrert at nær 170 utenlandske turister var på tur i de rammede distriktene, og myndighetene prøver nå å finne de savnende.

(NTB)