Over 100 hjem har brent ned etter voldsom skogbrann i USA

Til sammen har over 850 kvadratkilometer brent ned i delstaten Washington.

SKOGBRANN: En skogbrann i den amerikanske delstaten Washington resulterte i over 100 nedbrente hjem i byen Pateros. Byen med rundt 650 innbyggere ble evakuert. Emma Franco (i midten) var en av de som mistet hjemmet sitt. Foto: AP Photo/The Seattle Times, Mike Siegel/NTB scanpix
SKOGBRANN: En skogbrann i den amerikanske delstaten Washington resulterte i over 100 nedbrente hjem i byen Pateros. Byen med rundt 650 innbyggere ble evakuert. Emma Franco (i midten) var en av de som mistet hjemmet sitt. Foto: AP Photo/The Seattle Times, Mike Siegel/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En stor skogbrann har ødelagt over 100 hjem og tvunget alle innbyggerne i byen Pateros i delstaten Washington i USA til å evakuere. Det skriver The Spokemans-Review.

Brannen, som blir kalt Carlton Complex-brannen, skal ha startet som fire mindre branner etter en rekke lynnedslag tidligere denne uka. Disse fire brannene nådde etter hvert hverandre og ble til den store skogbrannen brannmannskapene nå forsøker å bekjempe.

Flammene skal ha mørklagt områder på rundt 725 kvadratkilometer og forårsaket at strømnettet i fylket Okanogan er nede.

De rundt 700 innbyggerne i byen Pateros ble evakuert sammen med 500 innbyggere i byen Malott og personer som bor i utkanten av Brewster, en by med 2 400 innbyggere.

- Hele byen ble evakuert, sier Politimester i fylket Okanogan Frank Rogers.

Pateros ligger omtrent 19 mil nord for Seattle. 

Vanskelige forhold Det meldes at varme temperaturer og vind i dag kan gjøre brannmannskapets jobb med å slukke brannen vanskeligere.

I Brewster jobbes det med å redde hundrevis av hjem og bedrifter. Vindkast på opp mot 56 kilometer i timen en ventet senere i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer