Over 100 hjem har brent ned etter voldsom skogbrann i USA

Til sammen har over 850 kvadratkilometer brent ned i delstaten Washington.

SKOGBRANN: En skogbrann i den amerikanske delstaten Washington resulterte i over 100 nedbrente hjem i byen Pateros. Byen med rundt 650 innbyggere ble evakuert. Emma Franco (i midten) var en av de som mistet hjemmet sitt. Foto: AP Photo/The Seattle Times, Mike Siegel/NTB scanpix
SKOGBRANN: En skogbrann i den amerikanske delstaten Washington resulterte i over 100 nedbrente hjem i byen Pateros. Byen med rundt 650 innbyggere ble evakuert. Emma Franco (i midten) var en av de som mistet hjemmet sitt. Foto: AP Photo/The Seattle Times, Mike Siegel/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En stor skogbrann har ødelagt over 100 hjem og tvunget alle innbyggerne i byen Pateros i delstaten Washington i USA til å evakuere. Det skriver The Spokemans-Review.

Brannen, som blir kalt Carlton Complex-brannen, skal ha startet som fire mindre branner etter en rekke lynnedslag tidligere denne uka. Disse fire brannene nådde etter hvert hverandre og ble til den store skogbrannen brannmannskapene nå forsøker å bekjempe.

Flammene skal ha mørklagt områder på rundt 725 kvadratkilometer og forårsaket at strømnettet i fylket Okanogan er nede.

De rundt 700 innbyggerne i byen Pateros ble evakuert sammen med 500 innbyggere i byen Malott og personer som bor i utkanten av Brewster, en by med 2 400 innbyggere.

- Hele byen ble evakuert, sier Politimester i fylket Okanogan Frank Rogers.

Pateros ligger omtrent 19 mil nord for Seattle. 

Vanskelige forhold Det meldes at varme temperaturer og vind i dag kan gjøre brannmannskapets jobb med å slukke brannen vanskeligere.

I Brewster jobbes det med å redde hundrevis av hjem og bedrifter. Vindkast på opp mot 56 kilometer i timen en ventet senere i kveld.

Det har vært sendt ut obs-varsler i lang tid for disse områdene der de advarer mot varmt og tørt vær med mye vind. Over 850 kvadratkilometer med skal ha brent i delstaten Washington til nå.

SKOGBRANN: Røyk kan sees på lang avstand og har mørklagt store deler av byen Pateros i delstaten Washington. Foto: AP Photo/The Seattle Times, Mike Siegel/NTB scanpix
SKOGBRANN: Røyk kan sees på lang avstand og har mørklagt store deler av byen Pateros i delstaten Washington. Foto: AP Photo/The Seattle Times, Mike Siegel/NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer