Over 100 kilo amfetamin og kokain beslaglagt i storaksjon i Oslo

11 pågrepet av politiet.

STORAKSJON: - Når ulike kriminelle miljøer samarbeider om profitt er det viktig for oss å komme inn bak de norske kriminelle miljøene og ta leverandører av narkotika i tillegg til mottakerleddet, sier Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STORAKSJON: - Når ulike kriminelle miljøer samarbeider om profitt er det viktig for oss å komme inn bak de norske kriminelle miljøene og ta leverandører av narkotika i tillegg til mottakerleddet, sier Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Elleve personer er i politiets varetekt etter en stor politioperasjon rettet mot pengestrømmen til norske organiserte kriminelle.

Totalt er etter det Dagbladet erfarer over 100 kilo pulverstoff - amfetamin og kokain - beslaglagt i operasjonen. Stoffet er beslaglagt ved tre forskjellige anledninger i Oslo i høst.

Aksjonen knyttes til Balkan og norske gjengmiljøer.

Tre tilslag Pågripelsene kommer som en del av en satsning ved Seksjon for organisert kriminalitet mot narkokriminelle med bakgrunn fra Vest-Balkan. 23. september gikk Oslo-politiet til aksjon og pågrep to etniske albanere og en serbisk trailersjåfør med 22 kilo amfetamin og 6 kilo kokain.

- Vi har jobbet videre med tanke på at en slik trailer har hatt flere turer til Norge. På fredag slo vi til på nytt og pågrep i alt åtte personer under en overlevering av et betydelig kvantum pulverstoff. Alle pågripelsene må sees i sammenheng med et nytt tilslag på lørdag, der det ble gjort et i nordisk perspektiv meget stort beslag, sier Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Når ulike kriminelle miljøer samarbeider om profitt er det viktig for oss å komme inn bak de norske kriminelle miljøene og ta leverandører av narkotika i tillegg til mottakerleddet, sier Aas.

Han vil ikke kommentere hvor mye narkotika som er beslaglagt i operasjonen.

Vest-Balkan To personer fra Vest-Balkan ble pågrepet på lørdag. To av de totalt 13 personene er dimittert, mens 11 personer er fortsatt i politiets varetekt etter de tre tilslagene.

Etter det Dagbladet erfarer er en av de siktede en person som er tidligere kjent fra B-gjengmiljøet (32).

Alle beslagene er gjort innenfor Oslo. Det dreier seg om samarbeid mellom narkoleverandører fra Vest-Balkan og delvis norske mottakere i Oslo.

Varetekt Fem av de pågrepne framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Tre til i morgen.

Norskpakistaneren (32) med B-gjengbakgrunn ble i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire uker hvorav to uker i full isolasjon. Han samtykket til fengslingen, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelse om grove narkotikaforbrytelser.

Dagbladet oppdaterer saken.

FENGSLINGSMØTE I DAG: Forsvarer Lars Leversen og politiadvokat Mette Persen fra Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet
FENGSLINGSMØTE I DAG: Forsvarer Lars Leversen og politiadvokat Mette Persen fra Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer