Over 100 kilo amfetamin og kokain beslaglagt i storaksjon i Oslo

11 pågrepet av politiet.

STORAKSJON: - Når ulike kriminelle miljøer samarbeider om profitt er det viktig for oss å komme inn bak de norske kriminelle miljøene og ta leverandører av narkotika i tillegg til mottakerleddet, sier Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STORAKSJON: - Når ulike kriminelle miljøer samarbeider om profitt er det viktig for oss å komme inn bak de norske kriminelle miljøene og ta leverandører av narkotika i tillegg til mottakerleddet, sier Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Elleve personer er i politiets varetekt etter en stor politioperasjon rettet mot pengestrømmen til norske organiserte kriminelle.

Totalt er etter det Dagbladet erfarer over 100 kilo pulverstoff - amfetamin og kokain - beslaglagt i operasjonen. Stoffet er beslaglagt ved tre forskjellige anledninger i Oslo i høst.

Aksjonen knyttes til Balkan og norske gjengmiljøer.

Tre tilslag Pågripelsene kommer som en del av en satsning ved Seksjon for organisert kriminalitet mot narkokriminelle med bakgrunn fra Vest-Balkan. 23. september gikk Oslo-politiet til aksjon og pågrep to etniske albanere og en serbisk trailersjåfør med 22 kilo amfetamin og 6 kilo kokain.

- Vi har jobbet videre med tanke på at en slik trailer har hatt flere turer til Norge. På fredag slo vi til på nytt og pågrep i alt åtte personer under en overlevering av et betydelig kvantum pulverstoff. Alle pågripelsene må sees i sammenheng med et nytt tilslag på lørdag, der det ble gjort et i nordisk perspektiv meget stort beslag, sier Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer