Over 100 meteorer kan sees på stjernehimmelen

De neste dagene.

METEORSVERM: meteorsvermen Perseidene som kan oppleves de neste dagene. I Sør-Norge er det mørkt nok til å se meteorene, men det sterke månelyset gjør at vi bare får se de sterkeste lysene. Foto: EPA/CARLOS DE SAA/SCANPIX
METEORSVERM: meteorsvermen Perseidene som kan oppleves de neste dagene. I Sør-Norge er det mørkt nok til å se meteorene, men det sterke månelyset gjør at vi bare får se de sterkeste lysene. Foto: EPA/CARLOS DE SAA/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For å oppleve fenomenet best mulig bør man forflytte seg lengst mulig vekk fra kunstig belysning og byer og gjerne litt opp i høyden, råder astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard på nettstedet Astroevents.

Det er meteorsvermen Perseidene som kan oppleves de neste dagene. I Sør-Norge er det mørkt nok til å se meteorene, men det sterke månelyset gjør at vi bare får se de sterkeste lysene.

- Meteorer med svak eller moderat lysstyrke kommer til å drukne i månelyset, men de sterkeste og flotteste stjerneskuddene vil fortsatt være synlig, forklarer Ødegaard.

Meteorsvermen vil trolig være mest intens mellom klokken 2 og 5 natt til onsdag. Mange steder i Sør-Norge melder imidlertid Meteorologisk institutt overskyet vær i dette tidsrommet. Ødegaard sier meteorsvermen kan sees flere netter både før og etter.

(NTB)