FLEST I OSLO: Leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde tror at det har vært en reell økning i antall overfall. - Men vi tror også at det er en økning i antall anmeldelser. Det vil si at flere kvinner tør å gå til politiet og anmelde, sier Rohde. 
Foto: Christian Roth Christensen
FLEST I OSLO: Leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde tror at det har vært en reell økning i antall overfall. - Men vi tror også at det er en økning i antall anmeldelser. Det vil si at flere kvinner tør å gå til politiet og anmelde, sier Rohde. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Over 100 overfallsvoldtekter i 2011

Det reelle tallet er trolig enda høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 overfallsvoldtekter eller forsøk på dette ble anmeldt i Norge fra januar til november i fjor.

En gjennomgang NRK har gjort ved alle landets politidistrikter viser at det ble anmeldt minst 109 overfallsvoldtekter og forsøk på overfallsvoldtekt i de elleve første månedene i 2011.

Tallet er trolig enda høyere fordi man antar at det i tillegg er høye mørketall.

Aldri før har man behandlet så mange voldtektsofre ved overgrepsmottaket i Oslo som i fjor.

Det er i hovedstaden de fleste tilfellene skjer. Oslo har 53 overfallsvoldtekter og forsøk på overfallsvoldtekter fra januar og ut november i fjor. Dette er dobbelt så mange som i hele 2010.

Leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde tror at det har vært en reell økning i antall overfall.

- Men vi tror også at det er en økning i antall anmeldelser. Det vil si at flere kvinner tør å gå til politiet og anmelde, sier Rohde.

(NTB)