KVEGTYVERI:  Dette handout-bildet fra FNs UNMIS i Sudan viser kveg tilhørende Dinka-stammen i en Camp i staten Warrap. Det er i denne staten at det i dag ble et blodig oppgjør etter et forsøk på kvegtyveri. Foto: Tim Mckulka / UNMIS / HO / AFP Photo / NTB Scanpix
KVEGTYVERI: Dette handout-bildet fra FNs UNMIS i Sudan viser kveg tilhørende Dinka-stammen i en Camp i staten Warrap. Det er i denne staten at det i dag ble et blodig oppgjør etter et forsøk på kvegtyveri. Foto: Tim Mckulka / UNMIS / HO / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Over 100 personer drept under kvegtyveri i Sør-Sudan

Rivaliserende kvegsamfunn gikk til angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyveriforsøket skjedde i delstaten Warrap, opplyser den lokale informasjonsministeren Bol Dhel til en FN-støttet radiostasjon.

Raid og tyveri mellom rivaliserende samfunn og etniske grupper er vanlig i Sør-Sudan, og landet er i tillegg blitt splittet av en brutal borgerkrig som brøt ut i midten av desember.

- Vi mistet rundt 28 sivile i en gjeterleir, sier Dhel og legger til at politi og soldater jaget angriperne og drepte 85 av dem.

Tatt til fange Det blodige angrepet er det siste i en rekke av uroligheter og kamper i landet.

- Noen av angriperne ble tatt til fange, opplyser han.

Tusenvis har blitt drept i Sør-Sudan siden urolighetene startet i fjor og rundt én million mennesker har flyktet fra hjemmene sine.

Tok oljedelstat Den 15. april opplyste opprørere i Sør-Sudan at de hadde inntatt hovedstaden i den viktige oljedelstaten Unity, og at de hadde gitt oljeselskapene om å være ute av landet innen en uke. Før konflikten brøt ut i den unge nasjonen, sto olje for mer enn 95 prosent av de statlige inntektene. (NTB)