Over 100 personer er fortsatt savnet etter en av tidenes verste gruveulykker

274 personer er til nå funnet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Av de 787 personene som var i den tyrkiske gruven i Soma da en eksplosjon og påfølgende brann oppsto, er over 100 personer fortsatt savnet, eller ikke gjort rede for.

Hundrevis av redningsarbeidere jobber fortsatt iherdig på stedet.

- Vi vil prøve å redde dem som fortsatt sitter fast én etter én, men det er ikke mer håp. Det er over for dem, sa en gruvearbeider som onsdag deltok i redningsarbeidet.

Ifølge BBC er ingen blitt reddet ut av gruva i live siden onsdag morgen.

Varsler streik Den største fagorganisasjonen i landet varsler nå at de ønsker å gå ut i streik etter ulykken hvor 274 personer til nå er meldt omkommet, og 80 personer er skadet.

Ifølge Özgür Özel, parlamentsmedlem for det republikanske folkepartiet, har 350 gruvearbeidere omkommet i ulykken.

Tyrkias energiminister Taner Yildizda forteller at det var en feil på det elektriske anlegget som førte til at en transformator eksploderte.

Da det elektriske anlegget ble satt ut av spill sluttet heisene å fungere, og arbeiderne ble stengt inne i gruva.

Ifølge The Guardian skjedde ulykka omkring to kilometer inn i gruven.

Statsministeren angrepet Stasminister Tayyip Erdogan har i løpet av dagen fått føle sørgende tyrkeres vrede. Under besøket hans i gruvebyen, ble ministerbilen angrepet.

Deretter måtte statsministeren selv søke tilflukt i et supermarked for å slippe unna de sinte folkemassene, ifølge avisen Hurriyet.

Samme avis melder at Erdogans sikkerhetsvakter fjernet bilskiltet på bilen, for å gjøre den mindre gjenkjennelig som statsministerens bil.

Trefninger med politiet I flere store tyrkiske byer, blant annet i Istanbul og Ankara, var det trefninger mellom politi og demonstranter i går.

Tyrkias verste gruveulykke før denne hendelsen skjedde i 1992. Da mistet 263 gruvearbeidere livet i en eksplosjon i en gruve i byen Zongulak.

Flere er kritiske til  måten selskapet Soma Komur har drevet gruven på. Selskapet beklager ulykken på sine hjemmesider.

Så mange som i underkant av 1200 personer omkom i gruver i Tyrkia mellom årene 2001 og 2012.

 KAOTISK:  Flere har mistet sine slektninger, venner og bekjente under den forferdelige gruveulykken i Tyrkia. Her fortviler en av de etterlatte. Foto: REUTERS.
KAOTISK: Flere har mistet sine slektninger, venner og bekjente under den forferdelige gruveulykken i Tyrkia. Her fortviler en av de etterlatte. Foto: REUTERS. Vis mer