OVER 100 DØDE:  Her blir flere av de døde passasjeren båret bort av redningsmannskapet. Foto: AP.
OVER 100 DØDE: Her blir flere av de døde passasjeren båret bort av redningsmannskapet. Foto: AP.Vis mer

Over 100 personer er nå bekreftet døde etter ferjekatastrofen

199 er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Agence France-Presse melder at 103 personer er bekreftet døde etter at fergen Sewol forliste utenfor kysten av Sør-Korea med 476 passasjerer om bord 16. april.

199 er savnet etter ferje-katastrofen, melder nyhetsbyrået.

Flere pågrepet Disse opplysningene kommer kort tid etter at det ble kjent at tre besetningsmedlemmer og én ingeniør fra den sunkne ferja utenfor Sør-Korea er tatt inn til avhør.

Før helgen ble kapteinen, Lee Jon-Seok, og to besetningsmedlemmer arrestert. De tre blant er annet siktet for grov uaktsomhet og brudd på maritim lov.

Nå risikerer fire andre i mannskapet, inkludert én ingeniør, samme siktelse etter at de mandag ble anholdt og tatt inn til avhør, melder nyhetsbyrået Yonhap.

- Kapteinen forlot skipet Årsaken til forliset er så langt ikke kjent. Det var ikke antydning til høy sjø og forliset skjedde på grunt farvann, og det etterforskes nå hvilken rolle den 69 år gamle kapteinen Lee Jon-Seok hadde i  havariet.

Det har også kommet meldinger om at kapteinen var den første til å forlate ferja.

- Han var blant de første til å forlate skipet, skriver The New York Times.

Skoleansatt tok selvmord Tidligere denne uka meldte Dagbladet at undervisningsinspektøren som hadde ansvaret for flere hundre elever om bord ulykkesferja i Sør-Korea skal ha begått selvmord, det meldte nyhetsbyrået Yonhap først.

52-åringen, som selv overlevde katastrofen, var undervisningsinspektør ved Danwon videregående skole utenfor Seoul. Han ble funnet død utenfor en gymnastikkhall på øya Jindo der foreldre og pårørende til savnede skoleeelever har samlet seg for å følge letearbeidet.

Politiet opplyser i ettermiddag at de har funnet et brev i mannens lommebok. Der stod det:

«Å overleve selv er for smertefullt når 200 er savnet. Jeg tar det fulle ansvar. Jeg presset på for skoleturen. I livet etter livet vil jeg igjen være lærer for mine studenter som ikke er blitt funnet»

Ferja «Sewol», som var på vei fra Incheon til ferieøya Jeju, hadde 325 elever fra skolen om bord.