MASSEBESVIMELSE: Over 100 Puma-ansatte besvimte på jobben ved fabrikken i Kambodsja. Årsaken var dårlige arbeidsvilkår. Foto: REUTERS/Samrang Pring/Scanpix
MASSEBESVIMELSE: Over 100 Puma-ansatte besvimte på jobben ved fabrikken i Kambodsja. Årsaken var dårlige arbeidsvilkår. Foto: REUTERS/Samrang Pring/ScanpixVis mer

Over 100 Puma-ansatte besvimte på jobb

Skyldes de lange arbeidsdagene ved fabrikken i Kambodsja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En uavhengig gransking av saken har avdekket at det var brudd på arbeidsvilkårene som førte til at 101 ansatte ble dårlige ved Huey Chuen-fabrikken i Phnom Penh 9. og 10. april.

- Bruddene på disse vilkårene inkluderer svært lange arbeidsdager i tillegg til flere yrkesmessige helse- og sikkerhetsbrudd, står det i en uttalelse fra den tyske produsenten. Det blir ikke utdypet hva disse bruddene omfatter.

Puma sier at de tar saken svært alvorlig og lover å lære opp arbeiderne og arbeidsledere for å bedre arbeidsvilkårene ved fabrikken som lager sko.

Slike massebesvimelser inntreffer fra tid til annen i kambodsjanske konfeksjonsfabrikker. Ofte skjer de blant annet på grunn av dårlig ventilasjon på arbeidsplassen.

Tidligere denne uken trengte mer enn 200 arbeidere medisinsk behandling etter at de ble dårlige ved en tekstilfabrikk i hovedstaden.

Konfeksjonsindustrien er en viktig for Kambodsjas eksportinntekt, og det er flere enn 300.000 ansatte i sektoren. De fleste er kvinner. (NTB)