Flommen på Nordvestlandet

Over 100 sauer tatt av elva

Dramatisk redningsaksjon på Nordmøre.

DRAMATISK REDNINGSAKSJON: I Surnadal på Nordmøre har et stort antall sauer mistet livet etter at elva Surna flommet over sine bredder. Video: Nathan William Lediard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag gikk elva Surna ut over sine bredder i Surnadal - og politiet anslår at rundt hundre sau ble tatt av elva. Trolig er alle sammen døde.- Nå er elva på tur tilbake, og der den ikke er så stri lenger, ser vi døde sauer ligge strødd. Vi skal ha en opprydding i morgen, og da får vi fasiten, sier sauebonde Harald Krangnes til Dagbladet mandag ettermiddag.Han anslår at femti av hans dyr forsvant med elva mandag. Så langt har han ikke funnet en eneste igjen i live.- Vi har nettopp hatt saueleiting og vært så heldig å finne dem i live der. Så blir de tatt av elva. Det er tungt, sier han til Dagbladet.

- Jeg har aldri opplevd noe sånt før. At elva er stor har skjedd før, men ikke så tidlig på høsten, sier han.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) sier det er en trist dag for Surnadal.- Primærnæringene er veldig viktig for oss, og det som nå har skjedd, er trist og dramatisk. Det har vært tilfeller hvor elva har gått over sine bredder før også, men det er første gang noe sånt skjer her i dette omfanget, sier hun.Hun sier det er tre forskjellige grunneiere som har mistet dyr til dem flomstore elva.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.