Over 100 savnet etter eksplosjon i Moskva

Minst 20 mennesker omkom og over 100 er savnet etter at en kraftig eksplosjon natt til i dag la en 9 etasjers boligblokk i Moskva i ruiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innenriksminister Vladimir Rusjailo sier at terrorister kan stå bak eksplosjonen i Moskva i natt. Tallet på omkomne er nå oppe i 20. En anonym innringer til nyhetsbyrået Interfax sier at eksplosjonen er en gjengjeldelse for russisk bombing av landsbyer i Dagestan.

-Det bodde 202 mennesker i de to oppgangene som ble ødelagt, opplyste en talskvinne for det russiske krisedepartementet.

Mer enn 147 mennesker kan ligge begravet i ruinene, 47 er bragt til sykehus. 115 mennesker er til nå reddet ut av ruinene.

Eksplosjonen utløste flere mindre branner, og et stort antall brannfolk og redningsmannskaper arbeidet hele natten på spreng i ruinene på leting etter overlevende.

Russlands innenriksminister Vladimir Rusjajlo og Moskvas borgermester Jurij Lujkov besøkte selv Gurjanov-gaten i bydelen Petsjatniki sørøst i Moskva i løpet av natten for å ta redningsarbeidet i øyensyn.

Senest i forrige uke ble over 20 mennesker skadd i en kraftig bombeeksplosjon på et kjøpesenter i Moskva, og lørdag ble minst 64 mennesker drept da en bombe eksploderte i den nordkaukasiske byen Buinaksk i Dagestan.

(NTB-Reuters-AFP)

RUINER: Det var lite igjen av boligblokken. 100 mennesker er savnet i ruinene.