Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Over 100 sivile drept i kraftig eksplosjon i Mosul

Opplysninger fra militærkilder og aktivister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 100 sivile er funnet drept i ruinene av en bygning i Vest-Mosul, opplyser militære kilder og aktivister.

Ifølge brigadegeneral Mohammed al-Jabouri, som leder de irakiske regjeringsstyrkens forsøk på å gjenerobre Mosul fra den ytterliggående islamistgruppa IS, er det funnet 108 drepte i ruinene av en bygning i al-Jadida-distriktet, blant dem kvinner og barn.

Bygninger i ruiner

Bygningen ble lagt i ruiner onsdag kveld, ifølge Jabouri da bombefeller plassert av IS eksploderte. Dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Ifølge Mosul Eye er det funnet 130 døde i ruinene av bygningen. Ifølge nettstedet, som blir drevet av irakiske aktivister, ble området bombet to ganger onsdag.

Den kurdiske TV-stasjonen Rudaw melder om 230 døde.

Det er ikke kjent hva som forårsaket eksplosjonen og la bygningen i ruiner, men irakiske regjeringsstyrker og deres allierte har de siste ukene gjennomført en storstilt offensiv for å gjenerobre Vest-Mosul fra den ytterliggående islamistgruppa IS.

- Flyangrep

The Telegraph, som oppholder seg i Beirut i Libanon, melder at flyangrep fra den amerikanske koalisjonen skal ha drept over 100 sivile. At det er et flyangrep, er ikke blitt bekreftet fra andre kilder.

Avisa skriver i samme sak at så mange som 230 døde skal ha blitt hentet ut fra tre bygninger som ligger inntil hverandre, natt til torsdag og torsdag, de samme tallene som Rudaw opererer med.

Over 200 av ofrene kan være sivile, melder avisa.

Flyangrepet skal ha skjedd i Jadida-nabolaget i Vest-Mosul. Den ytterliggående islamistgruppa IS, kontrollerer Vest-Mosul.

- IS truer med å skyte dem som forsøker å flykte fra byen, forteller Bruno Geddo, som leder FNs høykommissær for flyktningers (UNHCR) virksomhet i Irak.

UNHCR mener så mange som 400 000 fortsatt er fanget i Mosuls gamleby. Det skal trolig være ytterligere 200 000 mennesker i Vest-Mosul, anslår UNHCR.

- Det verste gjenstår. Når 400 000 paniske og sultne mennesker er innesperret i gamlebyen, kommer det før eller siden til å koke over, noe som vil resultere i at et stort antall strømmer ut, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media