Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 100 væpnede menn stormet fengselet. Nå er 158 innsatte på rømmen

Én drept og én såret.

HOLDER VAKT: Væpnede politimenn holder vakt utenfor fengselet, hvor over 100 innsatte rømte etter et angrep i natt. Foto: Althea Ballentes / EPA
HOLDER VAKT: Væpnede politimenn holder vakt utenfor fengselet, hvor over 100 innsatte rømte etter et angrep i natt. Foto: Althea Ballentes / EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 158 innsatte har rømt fengselet i North Cotabato District på Filippinene, etter at mer enn 100 væpnede menn skal ha angrepet bygningen.

Det sitter totalt 1511 fanger i fengselet, som ligger i byen Kidapawan på øya Mindanao.

En fengselsvakt ble drept under angrepet, og en annen skal være såret, skriver CNN.

Xavier Solda, talsmann for det filipinske fengselsmyndigheter, sier at fangene rømte gjennom den bakre delen av fengselet mens angrepet pågikk.

- Det var godt planlagt, sier fengselsdirektør Peter Bongngat, ifølge Reuters.

Bongngat sier til CNN at sikkerhetsinformasjon tyder på at angrepet egentlig var planlagt å skulle gjennomføres 1. januar.

Han forteller at de nå står overfor en stor leteoperasjon, og at informasjonen de sitter på tilsier at lederen for opprørerne er tilknyttet Moro-folkets nasjonale frigjøringsfront (MNLF).

MNLF inngikk i 2014 en fredsavtale med myndighetene i landet, som ble sett på som en endelig avslutning etter langvarig borgerkrig.

Opprørerne har siden 1970-tallet kjempet for full uavhengighet eller i det minste indre selvstyre på øya. Titusener av mennesker er drept i konflikten, i det som er et av Filippinenes fattigste og mest korrupsjonsherjede områder.

UD fraråder nordmenn mot å reise til Mindanao, som ligger like ved den lille øya Samal der norske Kjartan Sekkingstad ble holdt som gissel i nesten et år. Han ble sluppet løs i slutten av september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling