Over 1000 evakuert fra Oslo-kino

Flere av kinopublikummet som ble evakuert fra Klingenberg kino i Oslo ved 22-tida i går, klaget over at lydeffektene i Alien-filmen overdøvet brannvarslingen da det brant på toalettet utenfor storsalen. Ifølge Aftenposten er imidlertid brannvesenet fornøyd med evakueringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 30 år gammel mann fra Oslos løsgjengermiljø er pågrepet i forbindelse med brannen på toalettet i Klingenberg kino, opplyser Steinar Slåtten ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

  Alle de drøyt 1000 besøkende i kinosalene ble evakuert. Kontrollør Roy Gullheim, som slukket brannen sammen med kollega Jørn Grefsrud, opplyser at mannen som er pågrepet, tilsynelatende varmet hendene over en brennende papirkurv på toalettet da de kom til brannstedet.

Oppdaget brannen

Brannen ble oppdaget av Willy Koch (20), som var på vei til toalettet under forestillingen rett før klokka 22. Brannmester Roy Ringstad ved Oslo brannvesen opplyser til NTB at brannen ble slukket raskt, og at det stort sett brant i papir på kinotoalettet.

  - Da jeg åpnet døra, så jeg en mann som sto ved søppelkassen og trampet på et eller annet. Opp av søppelkassen sto det en halv meter høy flamme, sier Willy Koch til Aftenposten.

Hørte ingen alarm

Frederico Canu, som så filmen «Alien» på Klingenberg, sier til NTB at han bare hørte uforståelige lyder i høyttaleren i kinosalen da lyset plutselig ble slått på under forestillingen.

  - Plutselig kom lyset på, men filmen bare fortsatte. Vi hørte bare noe fjern mumling i en høyttaler. Etter hvert begynte folk å forlate salen, sier publikummer Anders Fure til NTB.

- Filmeffekt

- Brannen startet midt under en evakueringsscene i filmen «Alien». Det var alarm på romskipet, da lyset i salen plutselig ble slått på. Vi trodde det var en del av filmeffektene da det spraket litt i høyttalerne i kinoen, sier publikummer Fredrik Julius Falck.

  Han synes alarmrutinene på Klingenberg var lite imponerende. Men brannmester Roy Ringstad roser kinobetjeningen for å ha gjort en flott jobb under brannen og evakueringen.

Har rutiner

- Både brannalarm og varslingsrutiner ble grundig gjennomgått da vi bygget om Klingenberg kino. Nylig hadde vi også en øvelse. Men vi skal selvsagt sjekke dette i dag, hvis det er slik at publikum ikke hørte varslingen, sier administrerende direktør Ingeborg Moræus Hanssen i Oslo kinematografer til NTB.

  Kinodirektøren opplyser at storsalen i Klingenberg tar 760 gjester, mens de tre mindre salene i etasjen under tar rundt 300 til sammen.

(NTB)

<B>EVAKUERT:</B> Over 1.000 kinogjester ble evakuert etter den påsatte brannen på toalettet på Klingeberg kino i Oslo i går kveld.<BR>