Over 1000 fanger har rømt fra fengsel i Benghazi

Demonstrasjoner startet inne i fengselet samtidig som et angrep skjedde på utsiden.

OVER 1000 HAR RØMT: Det skal være fra dette fengselet, Benghazi sentralfengsel i Koyfiya at over 1000 fanger har rømt.  Foto: Bing Maps/Google Maps
OVER 1000 HAR RØMT: Det skal være fra dette fengselet, Benghazi sentralfengsel i Koyfiya at over 1000 fanger har rømt. Foto: Bing Maps/Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mer enn 1000 fanger har rømt fra et fengsel i nærheten av Benghazi i Libya, melder nyhetsbyrået AP.

De fleste av dem skal ha vært fengslet for alvorlig kriminalitet.

Sikkerhetstjenestemannen Mohammed Hajazi bekrefter masserømmingen fra Benghazis sentralfengsel, som ligger i Al-Kuifiya like ved storbyen Benghazi øst i Libya.

Han forteller ifølge Sky News at det startet et fengselsopprør, samtidig som et angrep mot fengselet skjedde på utsiden.

Den massive fengselsflukten skjedde samtidig som at demonstranter stormet kontorene til islamistpartier i flere libyske storbyer. Benghazi er byen opprøret mot Muammar Kadhafi startet i 2011, og fungerte som hovedkvarter for opprørerne under borgerkrigen.

Amerikanske medier påpeker også at det er byen der den amerikanske ambassadøren Chris Stephens ble drept sammen med tre andre som jobbet ved den amerikanske ambassaden.

Dagbladet kommer med mer.