Politiet rammet hardt av coronaviruset

Over 1000 i politiet i karantene

Frykter svekket beredskap når tallet på politifolk i karantene øker hver dag. Politidirektoratet ønsker at politiet skal testes.

MIDLERTIDIGE STILLINGER: Da justisminister Monica Mæland holdt pressekonferanse fra karantenen hun sitter i, fortalte hun om behovet for en opprustning av politibemanningen. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Over 1000 ansatte i politietaten er i coronakarantene, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til Dagbladet.

Tallet teller også sivilt ansatte i politiet.

I Oslo politidistrikt har tjenestepersoner vært involvert i flere episoder der det skal ha vært kontakt med smittede personer. Dette har medført at en rekke politifolk nå sitter i karantene uten å vite om de har pådratt seg smitte eller ikke. Etaten får ikke tilgang til tester.

- Kritisk beredskapsressurs

Ifølge Bjørnland skal situasjonen på det nåværende tidspunkt ikke gå ut over politiets beredskap.

- Nå ser det ut til at vi kan få lempe på karantenebestemmelsene i all den tid politifolkene er en kritisk beredskapsressurs, sier Bjørnland.

Hun påpeker at det skal gjøres etter individuelle vurderinger.

- Forhåpentligvis blir det iverksatt fra i morgen, sier Bjørnland.

- Dersom vi pågriper noen som er smittet, vil nødvendige forholdsregler tas for å minimere smittefare. Tilfeller der politiansatte i forbindelse med jobb har vært i nær kontakt med en bekreftet smittet må registreres og følges opp i henhold til de retningslinjer som gjelder, skriver Tone Vangen i en e-post til Dagbladet. Vangen er beredskapsdirektør i politidirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer