Over 1000 pågrepet og 30 barn reddet i internasjonal storaksjon

Kontroller på norske flyplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 1.000 personer er pågrepet den siste uken i en internasjonal aksjon i regi av Europol.

I Norge plukket Kripos ut menn som kom alene fra ferietur i Thailand.

Avdekke overgrepEt av målene med den internasjonale aksjonen har vært å avdekke overgrep mot barn. Også norsk politi var involvert i aksjonen, og på Gardermoen den siste uken ble enkelte mannlige passasjerer som kom med fly fra Thailand, plukket ut av sivile politifolk ved passkontrollen.

- De ble valgt ut på bakgrunn av noen kriterier. Det var blant annet straffehistorikk og reisemønster, sier Lena Reif, leder i Kripos' seksjon for seksuallovbrudd, til NRK. Hun understreker at ingen var mistenkt for noe kriminelt. Ingen ble heller pågrepet eller anmeldt.

Ble spurt om å vise fram bilder Noen av passasjerene ble spurt om de kunne vise fram bilder de hadde tatt på reisen, noe de i så fall måtte gjøre frivillig ettersom politiet ikke kan kreve å få se bildene hvis det ikke foreligger en siktelse. Reif opplyser at politiet vil gjennomføre flere slike aksjoner.

- Vi har et økt fokus på dem som reiser og utnytter barn. Så må vi vurdere om denne typen aksjoner er hensiktsmessige. De tilbakemeldingene vi fikk var at folk svarte greit og at det var gode samtaler. Men det kan sikkert føles ille å bli trukket til side. Det har vi forståelse for, sier Reif.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer