Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skogbrannen i California:

Over 1000 personer savnet

Amerikanske myndigheter bekrefter at over 1.000 personer er savnet etter skog- og gressbrannen nord i California i USA.

DØDLIG: Så langt er 71 personer døde etter den voldsomme skogbrannen nord i California. Foto: AP Photo/Noah Berger
DØDLIG: Så langt er 71 personer døde etter den voldsomme skogbrannen nord i California. Foto: AP Photo/Noah Berger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lista over personer som ikke er gjort rede for etter den massive skogbrannen Camp Fire nord i California steg fredag til 1.011 personer, opplyser sheriffen i Butte County, Kory Honea, på en pressekonferanse, ifølge CNN.

Det er en kraftig oppjustering fra torsdag. Da meldte politiet at 631 personer var savnet. Han opplyser at antallet vil stige og synke fordi den inneholder rådata.

Så langt er 71 personer døde, etter at likene av ytterligere åtte personer ble funnet, opplyser Honea. Torsdag meldte politiet at 63 personer var funnet døde etter brannen som brøt ut 8. november.

Redningsmannskaper søker nå etter levninger i de enorme områdene som er ødelagt i skogbrannen. Samtidig betyr ikke lista over savnete at alle disse er omkommet i brannen.

- Måtte flykte

- Mange mennesker har måttet flykte, og mange mennesker vet ikke at vi leter etter dem, sier Honea.

Brannen, som har ødelagt minst 9.700 hjem og brent ned et område på om lag 590 kvadratkilometer. Fredag ettermiddag var 45 prosent av brannen under kontroll.

- Redningsmannskaper kommer til å søke gjennom utbrente kjøretøyer. De kommer til å søke gjennom utbrente boliger. De kommer til å søke rundt boliger. Oppdraget vårt er å finne ofrene i denne brannen, bringe dem til rette, få dem identifisert og informere familiene og gi dem noen svar, sier etterforsker Steve Collins ved sheriffskontoret i Butte County.

Trump på besøk

Røyken fra brannen har ført til at flere universiteter, deriblant Berkeley har avlyst sportsarrangementer. I San Francisco-området ble lufta omtalt som helseskadelig fredag.

USAs president, Donald Trump, skal etter planen besøke området lørdag. Han har i forkant fått kritikk for å hevde at brannene skyldes dårlig drift av skogområdene og truet med å holde tilbake føderale midler til delstaten.

I tillegg til de omkomne nord i California, ble det onsdag rapportert om at tre personer er bekreftet døde etter skogbrannen Woolsley Fire utenfor Los Angeles. Dermed er det totale antallet omkomne i delstaten på 74 personer.

SLUKES AV FLAMMENE: Voldsomme skogbranner som truer med å sluke tusenvis av boliger i California. Californias guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand i vindistriktet nord for San Francisco. Video: AP / CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!