Over 1000 rumenere pågrepet i Oslo i år

Dobling fra i fjor. - Noe må gjøres. Vi kan ikke ha en slik sommer til, sier politimester.

OVER 1000 PÅGREPET: 1054 rumenske statsborgere ble i løpet av årets elleve første måneder pågrepet av politiet i Oslo. Det er en dobling fra i fjor. Her fra september i år, da en gruppe romfolk hadde samlet seg i Borggården, rett foran Rådhuset i Oslo.Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
OVER 1000 PÅGREPET: 1054 rumenske statsborgere ble i løpet av årets elleve første måneder pågrepet av politiet i Oslo. Det er en dobling fra i fjor. Her fra september i år, da en gruppe romfolk hadde samlet seg i Borggården, rett foran Rådhuset i Oslo.Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

1054 rumenske statsborgere ble pågrepet av politiet i Oslo i løpet av årets elleve første måneder - det er en dobling fra i fjor.

Visepolitimester Roger Andresen kan ikke si hvor stor del av den rumenske kriminaliteten som romfolket har stått for, men situasjonen kan ikke fortsette, understreker han.

- Noe må gjøres. Vi kan ikke ha en slik sommer til, sier Andresen til Aftenposten.

Han sier det er vanskelig å si hvilke grupper som utfører hvilke kriminelle handlinger. Romproblemet i hovedstaden er ifølge Andresen todelt. Det er et kriminalitetsproblem, og det er et ordensproblem.

Selv om ikke alle fra romfolket er kriminelle, så vet politiet at det følger mye vinningskriminalitet med dem, sier han.

- Rumenere topper pågripelsesstatistikken for utenlandske borgere soleklart. Det handler om alle former for vinningsforbrytelser, sier Andresen og ramser opp nasking, innbrudd og lommetyveri.

- Kriminaliteten som følger med rumenerne, er et megaproblem som krever en urimelig stor andel av våre ressurser, sier visepolitimesteren og legger til at det følger store problemer med folk som ikke har noe sted å bo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer