Ida Strømberg (midten) og Johan Tøraasen (høyre):  Starter sin Statsbygg-karriere i sommervarmen. Foto:Silje Sundt Kvadsheim, Finansavisen.
Ida Strømberg (midten) og Johan Tøraasen (høyre): Starter sin Statsbygg-karriere i sommervarmen. Foto:Silje Sundt Kvadsheim, Finansavisen.Vis mer

Over 1000 søknader på attraktive sommerjobber

Håpefulle studenter står i kø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Å kapre en relevant sommerstilling er drømmen for mange studenter, enten de studerer økonomi, ingeniørfag eller noe annet. Derfor sendes det i disse dager tusenvis av søknader til bedriftene som har «summer internship».  

Over 1.000 søknader Finansavisen kan fortelle at flere norske bedrifter får over 1.000 søknader når de utlyser «summer internship». For Ida Stømberg (24) og Johan Gaarder Tøraasen (26) var det veien til fast jobb i Statsbygg.

- Et summer internship var en fin måte for Statsbygg å sjekke ut meg, og for meg å sjekke ut Statsbygg, sier Ida Strømberg til Finansavisen.  

Kraftig økning i antall søkere Selskapene som primært rekrutterer ingeniører opplever en kraftig økning i antall søkere til sine sommerprogrammer.

- I fjor hadde vi rekordhøyt søkertall med 1.350 søkere til de 150 plassene vi hadde da. Så langt har vi fått inn litt over 700 søknader. På samme tidspunkt i fjor lå tallet på 450, sier Hans Petter Blokkum, HR-direktør i Kongsberg Gruppen, til Finansavisen. 

Flere nyheter Disse bankene er Norges beste - og verste
Oljefondet kjøper London-eiendom for 2,2 mrd.