Over 1070 døde på Haiti

Jeanne kan ha krevd 2000 menneskeliv og 1250 personer er savnet, sa talsmann Dieufort Deslorges i den haitiske regjeringen på onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper telte 1013 lik funnet i vannmasser, søle og sammenraste hjem i Gonaives alene onsdag kveld, ifølge Deslorges.

I tillegg er 58 lik funnet andre steder i Haitis nord-vestlige provins.

Antallet savnede etter at den tropiske stormen Jeanne førte med seg 30 timers pøsregn forrige helg, er kommet opp i 1250. Noen er skylt på havet mens andre er funnet flytende inne i fullstendig oversvømte hus i Gonaives, sa Deslorges, og indikerte overfor AP at antallet ofre kan komme opp 2000.

Kun rundt 25 av de døde har blitt identifisert. I går kveld ble likene kjørt med lastebiler og dumpet ned i massegraver uten noen form for begravelsesrituale.

Desperasjon og sykdomstilfeller øker blant de overlevende i Haitis tredje største by, Gonaives. Nødhjelp fra FN og Røde Kors kommer bare delvis fram i de flomherjede områdene.

- Situasjonen blir ikke bedre fordi folk har vært uten mat eller vann i tre eller fire dager, sa Røde Kors' representant på Haiti, Hans Havik til AP.

<B>MULIGENS 2000 LIK:</B> Det er for mange døde til å ta seg av begravelsen på skikkelig vis. De må skyfles ned i massegraver.
<B>MAKABERT KAOS: Døde kropper finnes over alt blant søle, vann og søppel.